Løgneren

af J, 13 år 5 år i pleje - publiceret den 28. Aug 2017
Hey derude, jeg har et problem med, at jeg har løjet over for et par venner, og at de har regnet den ud. Det startede med, at jeg måske skulle skifte skole, men måtte ikke sige det til nogen, hvis det nu ikke blev til noget. Blev nød til at sige det til min gode ven, som jeg troede, at jeg kunne stole på, men nu ved alle det? Hvad gør jeg?

Redaktøren svarer:

Kære J.
Tak for dit brev. Det er dejligt, at du har fundet frem til at skrive til os, når du står i et dilemma, og jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.

Jeg tænker, at vi kan starte med at se på din situation og derfra prøve at gribe den an på en anden måde. Jeg kan nemlig se, at du bruger overskriften ”Løgneren”, hvilket er et meget hårdt ord, at bruge om sig selv.

Jeg kan forstå, at du ikke måtte sige til nogle, at du måske skulle skifte skole. Måske er det dine forældre, som har sagt, at du ikke måtte sige det? Uanset hvem det er, er det et meget stort krav at sætte til en dreng i din alder. Jeg kan godt forstå, hvis du har haft behov for at snakke med nogen om det. Det er helt normalt - Og at du henvender dig til din gode ven, som du troede, at du kunne stole på, er endnu mere normalt.

Det der selvfølgelig ikke er så godt er, at det nu er kommet ud til alle. Det kan jeg godt forstå ikke er så rart, hvis det nu ikke kommer til at ske alligevel. Og så lyder det som om, at du er kommet til at stikke et par venner en løgnehistorie omkring det.

Du vil gerne høre, hvad du skal gøre, og her kommer mit råd til dig. Jeg synes, at du skal fortælle historien præcis, som den er. Sige helt ærligt hvordan det hænger sammen ift. skoleskift eller ikke skoleskift. Fortæl dine venner, at du kom til at lyve for dem og fortæl dem hvorfor. Var det måske fordi, du blev usikker, eller gerne ville have en form for opmærksomhed. Mine gæt er udvfra, hvad jeg tidligere har talt med andre unge omkring deres grunde til at gøre brug af en løgnehistorie.

Det vigtigste, som jeg vil sige til dig her, er; At du ikke skal være så hård ved dig selv! Det er okay, at fejle en gang imellem. Man kan altid råde bod på det, lære af det og gøre det bedre næste gang. Det, at du har en oplevelse af, at du har lavet en fejl og søger hjælp ved at skrive til Børnetinget, er du allerede rigtig, rigtig langt. Det skal du have stor ros for, fortsæt endelig med det, og så skynd dig at tilgive dig selv!

Du skal lige vide, at det har været en stor fornøjelse at svare på dit brev herinde. Hvis du har flere spørgsmål eller der er kommet nye ting omkring din situation, som du ønsker at dele, skal du endelig bare skrive herind igen.

De bedste hilsener,
Louise Hansen

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.