Om Børnetinget

Hjemmesiden www.boernetinget.dk startede den 1. februar 2004.
Siden er i 2013 blevet en aktivitet under Ungdommens Røde Kors.

Børnetingets formål er at give børn og unge, der er eller har været anbragt mulighed for at skrive om alt det, de har på hjerte.

Hjemmesiden fungerer som en online brevkasse, hvor voksne, der selv har været anbragt, svarer på spørgsmål. Alt for mange børn og unge, der er anbragt, har ikke kontakt med andre i samme situation, men oplever i det daglige, at skille sig ud og være anderledes end andre jævnaldrende. Det kan derfor være meget positivt at få nogle at "snakke" med og oven i det opdage, at der rundt omkring i andre plejefamilier eller på andre opholdssteder sidder børn ligesom en selv.

Børnetinget ønsker at være et talerør for målgruppen, så plejeanbragtes tanker, følelser og oplevelser med at være anbragt bringes ud i verden. Børnetinget skal være en platform, hvor fagfolk som socialrådgivere, familieplejekonsulenter, plejefamilier og politikere kan læse om, hvordan verden opleves set gennem anbragtes øjne. Og en platform hvorfra den viden, der udspringer af brugernes indlæg på siden formidles videre i nyhedsbreve, oplæg og artikler.

Børnetinget skulle gerne gøre det lidt nemmere at være et barn eller ung anbragt uden for hjemmet. Derfor rummer siden også en brevkasse, hvor voksne, der har været anbragte som børn svarer på spørgsmål. Der er desuden en oversigt over netværksgrupper i hele landet, hvor børn i pleje kan møde hinanden og endelig er der mulighed for at læse om sine rettigheder som anbragt.

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.