Børn og voksne brygger øl sammen

Jeg holder meget af at lave ting sammen med mine børn. Det er ofte nogle traditionelle ting vi laver sådan, men sådan behøver det ikke at være. Jeg holder også af at lave noget med dem, som ikke alle fædre laver med deres børn – Det er lidt sådan vi kan i gang med ølbrygning sammen.

Gennem hele mine børn opvækst har jeg lavet et hav af forskellige ting med mine børn. Jeg er altid gået meget op i at fremstille så meget af mine fødevare som muligt selv. Når jeg siger fremstille mine fødevarer selv, så mener jeg helt fra bunden af. Jeg har blandt selv fremstillet diverse forskellige mejeriprodukter, pølse, ristet kaffe etc. Der er rigtig mange forskellige muligheder når først man komme i gang. Mine børn af altid synes det var spændende at være med, så det har de altid fået lov til når de havde lyst til det. Jeg har altid startet med at spørge om de kunne tænke sig at være med det dit og dat. Det kan godt være lysten ikke var der til en start, men så er de måske kommet senere for at kigge og så er de blevet hængende.

Sidste sommer blev den ældste student. I den forbindelse kom han og spurgte, om ikke vi kunne lave noget øl sammen, som vi kunne servere til hans studenterfest. Det var en rigtig god idé, så det var jeg naturligvis med på med det samme. Vi fik sammen bestilt de råvarer vi skulle bruge till vores øl her. Der gik ikke mange dage så var vi i gang med at brygge hans helt egen øl. Han var mega spændt den dag hans klasse kunne komme forbi til hans studenterfest. Vi havde fået stillet fadølsanlægget op og det hele var klar. Vi havde lavet en del øl, og vi havde også købt en del øl, for det skulle ikke være sådan, at folk skulle drikke det øl vi selv havde lavet. Dagen efter vi jeg dig du, det var der blevet drukket to almindelige dåseøl, resten var den øl vi havde lavet i fællesskab. Man bliver altid lidt glad når folk foretrækker det man selv har lavet, fremfor det almindelige købe øl.

Jeg læste selv at brygge øl via ene gratis bog på nettet. Bogen finder du her.  Det er ikke særlig svært og måske var det også noget du har lyst til at kaste dig selv ud i. Det kunne jo være at det også var en hobby du kunne lave sammen med dine børn. Det behøver ikke være til en studenterfest, det kan også være almindelig hygge som i kan lave på en regnvejrsdag i stedet for at spille Ludo.