Aktindsigt Del 2

af Spørge Jørgen , 24 år 13 år i pleje - publiceret den 31. Aug 2013
Fortsat fra Aktindsigt Del 1Hej,

Nu er jeg blevet lidt forvirret. En skriver, at hvis sagen er før 1970, så skal mine papirer fra kommunen være gemt, men læser mig også frem til, at hvis sagen er mere end 10 år gammel, må de gerne slette den.

En skriver også, at alle har ret til at få lov til at få ens papirer, mens en anden skriver, at mange plejebørn bliver nægtet at se dem.

Kunne virkelig godt tænke mig at vide, om det er en mulighed for mig at få aktindsigt, da jeg har mange huller omkring min fortid.

Håber I kan hjælpe.

Redaktøren svarer:

Hej,

Jeg har aldrig hørt, at der er en grænse i forhold til, om sagerne er før eller efter 1970, men jeg er bekendt med, at mange kommuner destruerer sager efter 10 år, desværre!

Jeg er selv født i 1984 og søgte aktindsigt i min sag i 2010, hvor jeg modtog omkring 1/3 del af min sag, da resten ikke var muligt at finde mere. Så derfor var det med blandede følelser, og jeg var mest skuffet over ikke at kunne få hele sagen.

Jeg synes, du skal anmode skriftligt om aktindsigt, og derefter har kommunen 10 dage til at sende hele eller de dele af din sag, der stadig findes.

Jeg håber, det lykkes for dig.

Mange hilsner
Camilla

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.