At ville flytte fra plejefamilie

af Walz, 17 år 1 år i pleje - publiceret den 19. Jan 2010
Hej, jeg har boet i min plejefamilie i lidt over et år.

Bliver 17 snart, og jeg kan simpelthen ikke fungere med min plejefamilie. Hvis jeg skulle uddybe, så ville jeg komme til at skrive en roman, men jeg vil bare spørge: Hvordan er mulighederne omkring at komme væk som 17-årig? Må jeg godt bestemme, at jeg vil i en ungdomsbolig eller lignende?

For jeg kan simpelthen ikke klare at være her.

Men er bange for at sige det til mine plejeforældre, da jeg ikke gider på opholdssted eller lignende.

Jeg ønsker bare at komme i en ungdomsbolig, hvor jeg måske har en pædagog, som kommer og ser til mig en gang om ugen. Men er der mulighed for det, når jeg er 17? Eller skal jeg holde ud, til jeg er 18?

(jeg har ingen psykiske problemer, eller lidelser)

Håber, at jeg kan få nogle gode uddybende råd - og måske vejledninger (:

Redaktøren svarer:

Kære Walz

Tak for dit indlæg.

Jeg skulle mene - din alder taget i betragtning - at der skulle være mulighed for at tage dit ønske i betragtning. Du skal tale med din sagsbehandler. Det er hende/ham, som bestemmer i sidste ende. Men igen det, at du er 17 år, taler meget for, at de voksne skal give dig forholdsvis meget at sige i forhold til, hvor du skal bo, og hvad der skal ske med dig i det hele taget. Dette er med udgangspunkt i, at du i juridisk forstand faktisk er at betragte som voksen, når du fylder 18 år.

Jeg tror, at dit ønske om at komme "væk" fra dine plejeforældre og så at sige stå på egne ben og prøve kræfter med verdenen, er et ganske normalt ønske for unge på din alder - faktisk uanset om man bor i pleje eller ej.

Dit ønske lyder gennemtænkt og konkret. I forhold til ønsket om at flytte i ungdomsbolig eller lignende med tilknyttet kontaktperson kan jeg fortælle dig, at det er meget almindeligt for unge på din alder, som f.eks. har været i plejefamilie forud - og altså ikke en umulighed.

Derfor: Snak som tidligere skrevet med din sagsbehandler om dit ønske. Når alt kommer til alt, behøver dine plejeforældre jo heller ikke at få serveret den helt rene udgave af, hvorfor du vil flytte. Du kan jo moderere det ned til, at du bare ønsker at stå noget mere på egne ben, tage ansvar for dit eget liv eller lignende. Det kan der jo sådan set også være en sandhed i - og om ikke andet i hvert fald en ekstra bonus i, i forhold til ikke unødigt at gøre dine plejeforældre kede af det (nu du frygter dette).

Håber, at ovenstående har været til hjælp.

Knus fra Maia

> Skriv kommentar