Bogen

af M, 8 år i pleje - publiceret den 02. Jun 2018
Hej
Jeg vil høre om, der er nogen, der kan huske navnet på den bog, der er skrevet til plejebørn og plejeforældrene. Den er udgivet af Frederiksborg Amt, det er en gammel bog, der hedder noget i retning af "Når hjem ikke er hos mor og far"

Redaktøren svarer:

Kære M.

Desværre er der ikke lige umiddelbart nogen af os frivillige, der ved hvad det kunne være for en bog, som du leder efter.

Men det er et smadder godt spørgsmål, for der sidder helt sikkert mange derude som kunne have stor glæde af at læse en bog henvendt til plejebørn og plejeforældre.
Jeg har søgt lidt på nettet, og der findes faktisk rigtig mange forskellige, hvis det ikke nødvendigvis behøver at være den fra Frederiksborg Amt.
Her er et par af dem, der evt. kunne være noget…

”Når man bor i en anden familie”
”Fire unge, som selv har været i pleje, har sammen med Videnscenter for Anbragte Børn og Unge (VABU) skrevet den bog, de selv savnede, da de blev anbragt.”
På nedenstående link kan du downloade bogen gratis, eller bestille den for 30 kr.
https://centerforfamiliepleje.kk.dk/artikel/naar-man-bor-i-en-anden-familie

”Har andre plejebørn det som mig?” af Hanne Warming
En bog der både henvender sig til fagfolk, plejebørn og plejeforældre.
Bogen består af en blanding af interviews med børn, som bor i plejefamilie, og fagfolks perspektiv på, hvordan indsatsen kan forbedres.

”En pose blandet slik” af Hanne Warming og Tina Juul Rasmussen.
En efterfølger til ”Har andre plejebørn det som mig?”, hvor plejebørn fortæller om de oplevelser, tanker og følelser, som de har haft som anbragte.
Den henvender sig til børn/unge fra ca. 12 år – men også til voksne, som gerne vil forstå hvilke tanker og følelser mange anbragte går rundt med, og hvordan de bedst kan være der for dem.

Til sidst vil jeg nævne en lidt ældre serie af bøger, som desværre (så vidt jeg kan se) kun kan lånes på biblioteket.
”Glasbørn”, ”Perlestøv”, ”Ønskeblod” og ”Spejlvendt” – skrevet af Stine Lilholt
Serien er fiktion, og handler om en pige ved navn Cindie, som ender i plejefamilie.
Man følger hende både igennem hendes barndom og teenageår.

De bøger jeg har nævnt her, er til de lidt ældre børn/unge – men der findes også bøger til yngre børn, og bøger som kun er henvendt til voksne og plejeforældre.

Mange hilsner,
Melissa.

> Skriv kommentar