Bryder mig ikke om min nye plejefamilie

af 16 årig plejebarn, 16 år 14 år i pleje - publiceret den 09. Jul 2014
Hej, jeg er en pige på 16 år.

Jeg har boet i plejefamilie i 14 år, hos min gamle plejefamilie.
Men min plejemor blev alvorligt syg, så aftalen blev sagt op.

Jeg ville gerne flytte ind hos nogle, som jeg kender og føler mig tryg ved!
Jeg har kendt nogle venner, som gerne ville blive plejefamilie for min skyld.

De gik i gang med deres godkendelse..Men de nåede ikke at blive godkendt til datoen, hvor jeg skulle flytte. Så jeg blev nødt til at flytte ind til nogen helt fremmede.
Jeg brød mig ikke om at være her den første uge, men jeg gav det en chance. en måned efter jeg var flyttet kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var glad for at være her, og jeg flygter herhjemmefra. Jeg er stort set ALDRIG hjemme. Jeg er gerne hos veninder hele dagen..For så er jeg ikke derhjemme.

Men jeg kan flytte over til de andre, fordi at det var en hastesag og de kan blive godkendt i løbet af 14 dage.
Jeg har været til møde med kommunen og forklaret mine problemer, og at jeg har et andet sted, hvor jeg rigtig gerne vil bo.

Men min sagsbehandler siger, at min plejefamilie ville være gode for mig i fremtiden.
Jeg skal på efterskole efter sommerferien, men jeg glæder mig kun til at komme væk herfra!

Min venindes mor og dem, jeg gerne vil flytte over hos, har tænkt sig at klage over beslutningen, fordi jeg har gået i 2 måneder nu og været ked af det og gerne ville flytte.
Ved ikke om det hjælper, men jeg håber virkelig på det.

Redaktøren svarer:

Hej 16-årige plejebarn,

Først vil jeg sige, at det er utroligt dejligt, du skriver til os. Jeg vil prøve at svare så godt som muligt på dit brev.

Jeg er først og fremmest rigtig ked af at høre, at din plejemor er blevet syg. Jeg kan forestille mig, det har været utroligt hårdt at skulle sige farvel efter så mange år i en familie. Det har jo trods alt været dit netværk i mange år.
Jeg er dog alligevel glad for at høre, at du har haft en plejemor i så mange år, og jeg formoder, at det har været en succes, da du har været en del af hende i 14 år. Kan kun forestille mig, at hun har haft en super dejlig pige i dig.

Når det så er sagt, er jeg ligeledes meget ked af at høre, at du er kommet i en ny plejefamilie, uden at kommunen har hørt efter dine ønsker. Jeg ved ikke, hvad der ligger til grund for deres beslutning, men jeg synes da helt klart, at I skal klage. Din veninde og hendes familie kan dog kun klage, hvis de har fået afslag på at blive plejefamilie. Hvis de ikke har fået et afslag, er de som sådan ikke part i din sag. Men jeg synes, at du under alle omstændigheder skal klage til din sagsbehandler. Sig, at du er uforstående over for deres valg, og at du er så gammel nu, at du gerne vil være medbestemmende i dit liv og din tilværelse.

Må jeg spørge, hvad det er ved din nye plejefamilie, der gør dig ked af det?

Der kommer til at ske meget den næste tid, når du skal starte på efterskole, og jeg er sikker på, at det bliver en kanon oplevelse for dig. Jeg fortryder selv, at jeg ikke tog et ophold på en efterskole, for jeg er sikker på, at det ville have sparet mig for mange dårlige situationer i min sene opvækst. Jeg tror, uden jeg selv har prøvet det, at et efterskole ophold modner en meget, og at man her lærer mange nye ting om sig selv. Og man lærer ligeledes at kunne stå mere på egne ben.

Jeg tror, du vil blive overrasket over alle de positive ting du vil opleve det næste år. Og inden du får set dig om, er du myndig og kan begynde at skabe din egen tilværelse med opbakning fra venner og deres familier.

Mit endelige råd er, at du skal snakke med din sagsbehandler og lægge alle kort på bordet og fortælle, at du som tidligere skrevet ønsker at være medbestemmende i dit liv og de beslutninger der skal træffes.

Jeg håber på det bedste for dig, og jeg håber du får et fantastisk ophold på din efterskole. Jeg er sikker på, du vil få en masse nye, super gode venner.

Mange sommer hilsner fra
Chris Jeanett
Anbragt som 15 årig.

> Skriv kommentar