De siger, at jeg ikke skal bestemme

af Annimanny'i;, 13 år 12 år i pleje - publiceret den 06. Oct 2009
Hej.

De siger, at jeg ikke kan bestemme, om jeg kan se min mor hver fjerde uge i stedet for hver tredje.

De siger, at jeg bare vil prøve deres grænser af, men det passer ikke. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke lytter til mig. De der møder, som de holder, hader jeg, så min plejemor har givet mig lov til at lade være, men jeg får et referat om, hvad der er blevet snakket om.

Men de vil ikke lytte. Jeg skal op og besøge en eller anden rådgiver-halløj (jeg er ikke sikker på, hvad det hedder); som jeg også besøgte som 5-årig eller sådan noget. Det hedder Baglandet, men der skal jeg blandt andet snakke om det.

Men kan du give nogle råd til, hvordan jeg skal tackle det?

Annimanny'i;

Redaktøren svarer:

Hej Annymanny'i.

Tak for dit indlæg.

Jeg kan levende forestille mig, hvor frustrerende det må være ikke at blive lyttet til/taget alvorligt - specielt når det drejer sig om ens eget liv. Du fortæller imidlertid, at du skal til noget samtale og spørger om råd hertil.

Mit bedste råd må være, at du gør endnu et forsøg på at få sagt det, du tidligere har sagt. Fortæl, at du ønsker mindre samvær med din mor, og spørg, om de kan hjælpe dig og/eller hjælpe dig med at få det videreformidlet til de rette personer, som kan hjælpe dig heri.

Konkret som forberedelse inden samtalen synes jeg, at du skal sætte dig ned og i stikordsform skrive alt det ned, du vil sige. På den måde har du noget at støtte dig til, samtidig med at du kan bruge stikordene som en slags guideline i forhold til det, du gerne vil have sagt/have hjælp til.

Held og lykke med det. Du er velkommen til at skrive herind igen og fortælle lidt om, hvordan det er gået med det hele.

Varme efterårs knus fra Maia

> Skriv kommentar