Elsker de mig

af ..., 15 år 5 år i pleje - publiceret den 10. Jul 2015
Min plejemor valgte mig selv.
Hun arbejdede på det opholdssted, som jeg boede på, til jeg var ti år (jeg er femten nu).
Efter hun stoppede med arbejdet, besøgte jeg hende et par gange og jeg endte med at bo hos hende og hendes mand.
De har også et biologisk barn, de har aldrig lavet forskels behandling og de har fortalt, at de elsker mig. De fortæller kun, at de elsker mig, hvis jeg spørger, derfor er jeg i tvivl om de mener det, eller om de lyver.
Jeg er jo en pengemaskine og derfor er det svært for mig at tro på dem, når de siger, at de elsker mig lige så højt som deres eget barn, især når de har et billede af deres biologiske barn som facebook coverbillede.

Redaktøren svarer:

Kære dig.

Tak for din henvendelse til Børnetinget.

Jeg kan læse ud fra dit brev, at du er i tvivl, om dine plejeforældre elsker dig, fordi du er anbragt og ikke er deres biologiske barn. Jeg tror alle som har været anbragt har den følelse på et eller andet tidspunkt imens de er anbragt, fordi dem man bor hos ikke er ens rigtige forældre og fordi de får penge for det. Men grunden til at plejeforældre får penge for at have et barn boende, er, at de så kan give en den bedste opvækst, mens man bor der.

Men jeg tror slet ikke, du skal være i tvivl om, at de elsker dig, for ellers tror jeg ikke de vil sige det til dig, og så tror jeg heller ikke de ville have dig boende – hvis de ikke kunne lide dig. Jeg er sikker på, de bare ønsker at gøre en forskel for dig. Men jeg synes da helt klart du skal tage en snak med dem om, hvilke følelser du går rundt med, og du er i tvivl, om de elsker dig. Og så kan du også fortælle, at du er i tvivl, når de har et coverbillede med deres eget barn på facebook og ikke dig – så kan I få snakket om det og så kan dine plejeforældre fortælle dig, hvordan de ser på det :-)

Jeg kan huske den gang, jeg selv var anbragt (bare på et opholdssted), havde jeg mange af de samme tanker og følelser, som du beskriver og det er helt normalt.

Jeg var også meget i tvivl, om min kontaktperson kunne lide mig – selvom hun sagde det, men efter jeg tog en snak med hende blev det meget bedre og vi begyndte at lave nogle alene ting sammen – og til sidst vidste jeg, at hun faktisk holdt af mig – så jeg håber virkelig, du vil prøve at tage fat i dine plejeforældre og snakke med dem om dine tanker og følelser. Hvis du synes, at det er for svært, kan du evt. printe dit brev ud fra børnetinget og give dem så kan I snakke ud fra det.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, ellers er du altid velkommen til at vende tilbage. Jeg vil ønske dig held og lykke fremover.

Kærlig hilsen Katya.

> Skriv kommentar