Et par spørgsmål

af Lidt nysgerrig, 14 år 5 år i pleje - publiceret den 10. Nov 2018
Hej, jeg vil gerne spørge, om man må læse sine egne statusrapporter. Og om man selv skal betale for sit mobilabonnement, når man er plejebarn.

Redaktøren svarer:

Hej lidt nysgerrig!

Tak for dit brev! Det er rigtig godt, du skriver herind. Vi står parat til at hjælpe med det hele, både de følelsesmæssige dilemmaer og de praktiske spørgsmål.

I dit første spørgsmål spørger du om, du må læse dine egne statusrapporter. Svaret er ja, da du betragtes som værende “part” i egen sag. Det betyder, at du har ret til at se de akter, der ligger vedrørende dig. Du skal skrive eller ringe til kommunen og sige, at du ønsker at søge aktindsigt - Held og lykke med det!

Dit andet spørgsmål: om man selv skal betale mobilabonnement, når man er plejebarn. Dertil vil jeg sige, at det er meget individuelt og kommer an på, hvordan økonomien er tilrettelagt for dig. Der vil jeg helt sikkert råde dig til at spørge din sagsbehandler på kommunen. Dengang jeg var anbragt, skulle jeg selv betale for udgifter til mobil, men det handlede om at klæde mig på til voksenlivet. Jeg ved ikke hvad argumenterne er for dig, hvis du selv skal betale, men det er værd at spørge om og udfordre, hvis ikke du er enig!

Jeg håber, du har fået svar på dine spørgsmål, ellers skriv endelig herind igen!

Bedste hilsener,

Louise

> Skriv kommentar