Flytte hjemmefra

af Pigen, 16 år 1 år i pleje - publiceret den 15. Nov 2018
Hej brevkasse
Jeg er en pige på 16 år, jeg bor i plejefamilie og her det ikke godt nogle af de steder jeg er, så jeg ville spørge om det var muligt at flytte hjemmefra som 16-årig, for hvis det er muligt, så vil jeg gerne det. Jeg har været i pleje i 6-8 måneder

Mhv 16 årig pige

Redaktøren svarer:

Kære pige på 16 år

Det kan i teorien godt lade sig gøre at flytte hjemmefra som 16-årig.
Jeg fik selv lov til at flytte hjemmefra, da jeg var på din alder – men de fleste sagsbehandlere vil nok have nogle betænkeligheder ved det, for det er jo en ret ung alder.

Jeg er ked af at høre, at du ikke har det godt hos din plejefamilie – det skulle helst være en hjælp og støtte, når man flytter fra sine forældre til en plejefamilie, men sådan går det desværre ikke altid. Super godt at du skriver herind, så der kan blive gjort noget ved det.

Jeg endte selv med at flytte hjemmefra, fordi jeg ikke havde det godt hos min plejefamilie – og ikke havde haft det i mange år.
Men set i bakspejlet, var det enormt hårdt at flytte i så ung en alder – og i dag havde jeg nok ønsket, at der var blevet fundet en anden løsning. Det kan føles utroligt ensomt at stå helt alene i en lejlighed, uden nogen at komme hjem til, dele pligterne med, snakke med om alt fra praktiske til personlige ting, eller bare til at ’passe lidt på en’ (det kan vi jo alle sammen have brug for).

Jeg synes virkelig du skal kontakte din sagsbehandler (gå ned på kommunen og spørg efter ham/hende, hvis du ikke har noget telefonnummer eller nogen mailadresse) og så få en snak med ham/hende, uden at dine forældre eller din plejefamilie er med. Fortæl hvordan du har det – at det er skidt både derhjemme og i plejefamilien, så i sammen kan komme frem til, hvad der kunne være en okay løsning for dig.

Måske kræver det bare nogle møder med plejefamilien, hvor i får snakket igennem, hvad det er der ikke helt fungerer og hvad du godt kunne ønske dig, for at det kom til at føles mere som noget trygt, rart og familie-agtigt.
Måske ér det den rette løsning, at du får din egen lejlighed, og så bare tilknyttet en mentor/vejleder fra kommunen som du ser en gang om ugen. Eller måske er det nogle helt andre alternativer i skal kigge på… Det kunne f.eks. være et opholdssted, hvor du har dit eget værelse, men bor sammen med andre anbragte – her er der voksne som man kan støtte sig lidt op af, og som hjælper med at skabe nogle faste rammer.
Eller det kunne være en ungdomshybel, hvor du deler en lejlighed med 1-3 andre unge, og så får besøg af en mentor/ungevejleder en gang om ugen.

Jeg håber at du kan bruge svaret til noget – og skriv endelig herinde igen, hvis du får lyst eller behov.

Kærlig hilsen,
Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.