Forstår ikke min kommunes valg

af C, 18 år 11 år i pleje - publiceret den 02. Dec 2019
Jeg er lige blevet 18 i okt, men har været anbragt fra 6 til ca 17,de sidste par år hos min mor, men nu er jeg godkendt en stu i Kbh hvilket jeg er glad for. Men de kræver også, a mit efterværn skal forgå på skolen, hvor jeg både skal bruge den samme person som kontaktperson, misbrugsrådgiver, plus han er også min lærer.

Jeg kan overhovedet ikke finde rundt i det, da jeg ikke føler mig fortrolig med ham, jeg går også til psykolog, for jeg har været udsat for seksuelt overgreb, og har trauma, men de forstår overhovedet ikke min situation på skolen. Mit spørgsmål er om jeg kan få mit efterværn et andet sted , f.eks pigegruppen på Vesterbro, da de også kan hjælpe med et sted a bo, for indtil nu har skolen ikek hjulpet mig med noget,

Hilsen C

Redaktøren svarer:

Kære C.

Først og fremmest beklager jeg virkelig det sene svar – det er ikke godt nok, og jeg håber at du har fået rådgivning andetsted i mellemtiden.

Det lyder ikke holdbart at du har en kontakperson/rådgiver som du ikke føler dig fortrolig med. Jeg kan godt huske fra min egen tid i systemet, at det langt fra var alle kontaktpersoner man klikkede lige godt med, og det er bare så vigtigt at kemien er god, når man skal dele en masse fortrolige og sårbare ting med personen.

Helt kort sagt, så skulle der gerne være lavet en handleplan, da du fik bevilget efterværn, og den handleplan har du som ung ret til at være med til at udforme og godkende. I sidste ende er det selvfølgelig din sagsbehandler der sidder med det endelige ord, men hvis du ikke synes at den plan der er blevet lavet fungerer særlig godt, er det vigtigt at du får snakket med din sagsbehandler om det.

Det kan godt være lidt svært at sidde alene overfor sin sagsbehandler, der måske er presset oven fra og i hvertfald kender alle reglerne og de rette ord. Derfor vil jeg anbefale dig at gå ind på redbarnets hjemmeside og kontakte dem, så du kan få en bisidder.
En bisidder er en voksen med relevant, faglig baggrund, der kan tage med dig til møde hos din sagsbehander, og hjælpe dig med at få sagt de vigtige ting der skal siges, og støtte dig i at få den løsning der vil være allerbedst for dig.

Jeg håber at du får en god snak med din socialrådgiver, så i sammen kan finde på noget der fungerer bedre for dig.

Mange hilsner,

Melissa.

> Skriv kommentar