Har det svært for min far er død

af mullemus - publiceret den 23. Dec 2007
Hej.

Jeg hedder [navn].

Jeg har det svært, for for to år siden mistede jeg min far, og så har jeg det lidt svært i skolen og derhjemme.

Hvad kan jeg gøre for ikke at blive drillet med, at min far er død???

Mange hilsener fra Mullemus.

Redaktøren svarer:

Hej Mullemus

Det er altid svært at miste en af sine forældre.

Det tager lang tid at komme til at leve livet fuldt ud igen, og sorgen og savnet ikke fylder det hele.

Jeg er helt sikker på, at dem, der driller dig, ikke gør det for at være onde, men fordi de ikke ved, hvad de skal sige, og hvordan de skal reagere over for dig. Det kan godt være meget svært, for alle mennesker ved, at det at miste en far eller en mor er noget, der gør så ubeskriveligt ondt. Og vi er ikke gode til at lære hinanden, hvad det er, vi skal sige eller gøre, når andre bliver udsat for noget, som gør så ondt.

Jeg ved ikke, hvor gammel du er, og det er derfor lidt svært at råde dig. Men lige meget hvad, så synes jeg, du skal snakke med en voksen, der kan hjælpe dig med at forklare dem, der driller dig, hvordan de skal reagere over for dig, og hvad det er, du har brug for, at de gør.

Jeg kender to bøger, som jeg synes, at du skal prøve at læse lidt i (eller få nogen til at hjælpe dig med at læse, hvis du ikke selv er gammel nok til at læse dem). De hedder: "Min mor er død, min far er død." Og: "Børn om mors og fars død". De er skrevet af Peter Olesen.

Håber du kan bruge det, jeg har skrevet, til noget.

Hilsen og tanker fra Sisse.

Kommentarer:

Hej mulle mus.

Den skole, du går på, må have en sorgplan. Snak med den lærer, du har det bedst med. Din skole må have nogle redskaber til, hvordan man kan snakke med de andre i klassen om, hvordan det er at miste en mor eller far. De andre børn gør tit tingene af uvidenhed. Kræftens Bekæmpelse har nogle rigtigt gode bøger, som man kan arbejde med.

Held og lykke
Af Denise 36 år
03. January 2008

Tak skal du ha'!
Af mullemus 12 år 9 år i pleje
04. January 2008

> Skriv kommentar