Har kommunen ret til ... (Vedr. plejefamilie)

af Trine, 15 år - publiceret den 06. Jan 2011
Hej, jeg hedder Trine og er lige flyttet i plejefamilie, men jeg har et problem.

Plejefamilien er rigtig sød, men kommunen vil bestemme, hvor jeg er i mine weekender. Har de ret til det? Jeg er trods alt 15 år.

Jeg har en kæreste, som de vil bestemme, hvornår jeg ser, og hvornår jeg ikke gør? Kan de tillade sig det? Er det ikke mit valg, medmindre mine forældre siger, at jeg ikke må se hende?

Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg kan ikke klare et langdistanceforhold til hende, men jeg har heller ikke nogen steder at tage hen. Jo, hos min gamle mormor, men hende ville jeg da aldrig få lov til at bo hos. Eller ville jeg?

Mvh. Trine

[Fra webmaster: Ved et uheld er dit indlæg til forummet blevet slettet. Du er velkommen til at skrive ind igen, og så sætter vi det selvfølgelig på. Måske var det en kopi af ovenstående?

Redaktøren svarer:

Hej Trine

Først: Kommunen kan godt bestemme, hvor du skal være i weekenderne, da din anbringelse også gælder i weekenderne, og dit samkvem med dine forældre er bestemt, da du blev anbragt ... Men du er 15 år, og derfor har du part i din egen sag. Det betyder, at du skal spørges og høres. Det er ikke det samme som, at det bliver, som du gerne vil have det ... Det er de voksne og kommunen, der bestemmer i sidste ende. Det gør de, indtil du er 18 år.

Det er plejefamilien, der har ansvaret for dig, når du bor hos dem. Det gælder også i de weekender, du er hos dem. Derfor er det også dem, der bestemmer, hvad du må og ikke må. Det er dine forældre, der bestemmer, hvad du må, når du er på weekend hos dem - ellers er det ikke dem, der har ansvaret for dig og din "opdragelse". Det er jo fordi, de ikke har været gode nok til at have det ansvar, at der er nogle andre, der har påtaget sig det, og det er for dig dine plejeforældre.

Du må snakke med dine plejeforældre om din kæreste og se, om ikke I sammen kan finde en løsning på, at I kan være sammen ... Hvad med, at hun besøger dig? Det vigtige er, at du får sagt, hvordan du har det. Dine plejeforældre kan jo ikke vide noget om det, hvis du ikke fortæller dem det - de er jo ikke tankelæsere ...

Jeg tror heller ikke, at du ville få lov til at bo hos din mormor.

Men går det hele i hårdknude, synes jeg, at du skal prøve at snakke med din sagsbehandler. Hun eller han er den, der kan gå videre med forslag til ændringer i din anbringelse ... Men du skriver, at du er glad for din plejefamilie, og at de er søde ... Så jeg vil foreslå, at du giver det en chance og prøver at snakke med dem.

Håber du kan bruge dette svar ... Ellers må du jo skrive igen.

Hilsen Sisse

Kommentarer:

Vil lige sig,e at jeg har været cutter og har haft voldsomme selvmordstanker i flere år.

('ejeren' af indlægget)
Mvh Trine
Af Trine 15 år
07. January 2011

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.