Hej Sisse

af super kanon, 14 år 12 år i pleje - publiceret den 26. Jul 2007
Hej Sisse...

Jeg har prøvet at tale med mine skolekammerater, men jeg føler stadig, at de ikke synes, jeg er en ven for dem!!

Da jeg snakkede med dem, sagde de, at jeg var en super god ven, men så, når det er, de vender sig om, og er lige ved at gå, begynder de at småfnise, og jeg tror selvfølgelig, at det er på grund af mig.

Så nu ved jeg ikke rigtig, hvad det er, at jeg skal gøre.

:(

Knus Super kanon

Redaktøren svarer:

Hej Super kanon.

Jeg har brugt en del tid på at tænke over, hvordan jeg skal svare dig. Jeg synes, det er svært, fordi jeg tror, at du har meget svært ved at tage imod noget, der er positivt om dig selv. Med det mener jeg bl.a., at du har svært ved at tro på, når dine veninder siger, at du er en rigtig god ven - så kommer der en tvivl, som får dig til at tro, at når de snakker sammen, og du ikke kan høre det, de siger, så snakker de helt sikkert om dig!

Jeg tror, at det, der i sidste ende er dit problem, er, at du ikke elsker dig selv - at du ikke tør tro på, at du er værd at elske. Men tro mig: Det er du.

Denne følelse af ikke at tro, at vi er værd at elske og holde af - det er en følelse, som stort set alle børn, der er eller har været anbragt uden for hjemmet, deler - vi kender det alle sammen. Der er så bare forskel på, hvor meget vi har givet denne følelse lov til at styre vores liv.

Jeg ved godt, at det lyder "nemt", når jeg skriver det. Og at det er noget andet i virkeligheden. Men det handler om, at du giver dig selv lov til at være glad for dig selv og på samme tid lader andre mennesker få lov til at give dig alle de gode ting, de nu engang har til dig.

Prøv at tænke på, at det er dig, der bestemmer i dit liv, og det er dig, der bestemmer, hvor meget det, der sker omkring dig, skal styre dit liv - og dermed også dit humør.

Du er nødt til at tro på, at når dem, der holder af dig, siger og viser dig, at du er værd at holde af og elske, så er det rigtigt. På den måde kan du også lære at elske dig selv, og når du bliver bedre til det, så vil du også bedre kunne tage imod alt det gode, der er til dig. Og det ene vil hele tiden forstærke det andet.

Håber du kan bruge noget af det til noget, men skriv endelig igen.

Hilsner og mange gode tanker fra Sisse.

> Skriv kommentar