Hun vil smadre mt liv...

af chrissy, 15 år 8 år i pleje - publiceret den 17. Jul 2007
Hej...

Jeg har et problem med mine veninder.

Jeg havde denne veninde, som havde lovet, at alt, hvad vi snakkede om, blev mellem mig og hende. Men her på det sidste har jeg fundet ud af, at hun i længere tid har prøvet at gøre mit liv til et helvede. Hun ved, hvem jeg er vild med, og ved, at hun kan gøre mig ked og sur, hvis hun "vinder ham". Så hun prøver hver dag at få ham til at give hende et kram eller bare holde hende i hånden. Men heldigvis for mig, så hader han hende virkelig og har sagt til mig, at han aldrig vil gøre det over for mig, selv om vi kun er venner...

Det er rart at vide, at han "beskytter" mig.

Jeg får tit at vide, at jeg er kønnere, sødere og mere værd end hende, og folk kan ikke forstå, hvorfor jeg hænger ud sammen med hende.

Redaktøren svarer:

Hej Chrissy.

Tak for dit indlæg.

Jeg ved ikke, hvorfor din veninde gør, som hun gør, men det lyder, som om din veninde ser meget op til dig og måske også er meget jaloux på dig!

Uanset hvad, så synes jeg, du skal tage en alvorlig snak med hende, hvor du finder ud af, hvad der er foregået. Fortæl hende, hvordan du føler - at du er skuffet over hende, og at du føler, hun har svigtet din tillid.

Afhængig af hendes reaktion må du gøre op med dig selv, om du først og fremmest kan betro dig til hende igen, og om du har i sinde nogensinde at kunne betro dig til hende igen (i så fald under hvilke forudsætninger); eller om du simpelthen har mistet alt for hende.

Hvis du har mistet alt for hende, og du på ingen måde føler, at den samtale, du har haft med hende, har forklaret eller givet dig et mere nuanceret billede af situationen, så synes jeg, du skal passe på dig selv og gøre jeres venskab forbi.

Det er jo ikke meningen, at vi skal have venskaber bare for at have dem. De skal helst kunne give os noget, og vi skal kunne give dem noget. Har du det ikke sådan længere, så er det mit råd.

Når det så er sagt, synes jeg også, det er meget vigtigt, at du giver hende en chance for at forklare og er åben for hendes forklaring. Nogle gange er tingene jo nemlig ikke altid lige, hvad de giver sig ud for.

Held og lykke.

Sommer knus fra Maia

> Skriv kommentar