Hvad hvis min kæreste ikke må være hos mig?

af C.T., 15 år - publiceret den 07. Nov 2004
Hey Brevkasse...

Jeg har et problem... Det ligger sådan, at jeg kommer sammen med min stedsøster (min fars kones datter). Vi er blevet enige om, at vi gerne ville ses, ud over når vi er samlet, men hendes far kan ikke lide mig. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg vil gætte på, at det er fordi, at min og hendes far har været oppe og skændes. Så ligger der nok lidt i det :(

Jeg snakkede med min kæreste i går, og hun sagde, at hun havde været oppe og skændes med hendes far på grund af, at vi ikke kunne ses. Jeg ved godt, at der er noget mellem en far og datter, men der kunne ikke være tale om, at vi måtte låse døren eller noget. Hun havde derefter spurgt om, hvad så hvis det havde været en anden fra hendes klasse eller noget (?) - om de så måtte låse døren. Det kunne han ikke lige tage stilling til... Og det skal lige siges, at jeg ikke har snakket med ham på noget tidspunkt.
Jeg gætter på, at det er på grund af skænderiet mellem de 2 gamle.

Det jeg egentlig gerne ville have svar på: Hvad nu hvis han også nægter, at hun må komme hos mig?

Mvh

C.T.

PS. Der er godt og vel 1½ års forskel på vores alder...

Redaktøren svarer:

Først må du meget undskylde, at der er gået så længe, inden du får svar.

Det lyder, som om din kæreste og hendes far har været oppe og skændes på en sådan måde, at det ene ord har taget det næste - og at der måske er blevet sagt nogle ting, som ikke har været ordenlig gennemtænkt.

Du skriver, at du ikke har snakket med din kærestes far på noget tidspunkt - måske skulle I prøve at mødes alle tre og hilse på hinanden. Så kan han jo også se, hvad du er for én. (Det er altid rart for en forældre at vide, hvem ens børn er sammen med). Hvis det går godt, når I mødes, og I kan snakke sammen, kan I jo prøve at komme til at snakke om din kæreste og dig, om hvor og hvordan I kan ses og måske få lavet nogle aftaler omkring det.

Jeg går ud fra, at din kæreste er 1½ år yngre end dig - det kan jo være, at hendes far er bange for, at I vil gå i seng med hinanden. Det er måske derfor, at han siger, at I ikke må låse døren. Jeg tænker på, om det er så vigtigt at låse døren, hvis der kan være en aftale om, at dem, der vil jer noget, når I er sammen, skal banke på og vente med at komme ind på værelset, til der bliver sagt 'kom ind'.

Hvis du og din kæreste snakker om, hvad I gerne vil have aftalt med hendes far, inden I mødes. Det kan f.eks. være, hvor tit I gerne vil ses, hos hvem og på hvilke betingelser. Når I har snakket det igennem inden og ved, hvad I vil sige, er risikoen for at komme op og skændes mindre. Hvis I kan lave nogle aftaler, vil din kærestes far heller ikke være nær så utryg ved, at I er alene sammen. Det er også altid en god ide at hilse på de voksne, der bor det sted, hvor I mødes (jeg skriver sådan, fordi jeg ikke lige kan finde ud hvem af jeres forældre, I hver især bor hos); så kan I alle lære hinanden bedre at kende. Det er også med til at give de voksne en større tryghed.

Håber I kan få en snak med din kærestes far. Hvis ikke I kan gøre det sammen, må din kæreste jo gøre det alene ud fra det, I to i forvejen har snakket om.
I må finde ud af, hvad der er bedst, men er man to, kan man jo støtte hinanden, og det er også lidt med til at holde temperamentet nede hos dem, der har nemt ved at skændes, hvis der er en tredje person tilstede.

Håber I kan bruge rådet til noget. Jeg vil gerne høre fra dig igen om, hvordan det er gået.
Og endnu engang undskyld for den lange svartid.
Knus fra Sisse.

> Skriv kommentar