Hvad kan jeg gøre?

af rosa, 16 år 2 år i pleje - publiceret den 15. Dec 2008
Hej.

Jeg er en pige, der lige er fyldt 16 år. Jeg lever under jorden lige nu og har gjort det siden slutningen af august måned.

Jeg stak af fra det sted, jeg blev anbragt, da de ville have, at jeg skulle snakke med min mor. Men min mor har mishandlet mig i knap 15 år af mit liv - både på den ene og den anden måde. I juli måned i år fik jeg fortalt en god veninde om det, og hun tog en drastisk beslutning om at hjælpe mig og min søster væk fra vores mor, men alt er gået galt. Min mor og kommunen ville ikke høre tale om min egen løsning for, hvad jeg ville, og hvor jeg ville bo, indtil jeg bliver 18 år og forhåbentlig kan stå på mine egne ben.

De valgte at sætte mig på en institution, hvor jeg ikke havde det godt, og jeg valgte at stikke af, da jeg allerhest ville være hos hende, som har hjulpet mig, hvor min mor var ligeglad med mig og min søster (min søster er igen tilbage i vores mors "magt").

Kan I hjælpe mig med nogle gode råd om, hvor min mor ikke kan bestemme, hvordan og hvor jeg bor henne?

Knuz en, der bare vil have lov til at leve et normalt liv.

Jeg har været på forskellige børnehjem og i familiepleje, men ønsker kun at bo hos hende, der har været der for mig siden juli måned.

Redaktøren svarer:

Hej Rosa

Jeg synes, det lyder ret slemt, det du skriver om, og jeg har svært ved at se, hvad der skal til for at hjælpe dig. Jeg tror, du skal have hjælp fra nogle professionelle. Prøv at ringe til den sociale døgnvagt på tlf. 33 17 33 33 og snak med dem. De har åbent hele døgnet.

Noget, der ikke hjælper, er at stikke af og gemme sig. Jeg synes, du skal prøve at tage kontakt til kommunen igen og se, om I ikke sammen kan finde en løsning. Måske bliver det ikke helt, som du ønsker til at starte med. Måske skal du bo på et opholdssted i hverdagen, og hvor du selv kan bestemme, hvor du vil være i weekenden. Måske skal der noget helt andet til, men at gemme sig hjælper ikke.

Håber, at du kommer i gang med et normalt liv.

Hilsen Svend

Kommentarer:

Hej Rosa,

Hvis du bor i København, er det en god ide at kontakte Den Sociale Døgnvagt, men de kan kun hjælpe børn fra Københavns kommune. Ellers er der den mulighed, at kontakte Børns Vilkår som har fået en bisidder ordning. Bisidderen kan hjælpe dig med at kontakte kommunen og evt. gå med til møder, hvis du har brug for det. prøv at se på deres hjemmeside.
Af Camilla
05. February 2009

Hej Rosa.
Har prøvet det samme.
Forstår dig fuldt ud.
Ville også gerne leve et nomalt liv.
Men jeg kom på opholdssted, og det hjalp en hel del..
Det hjalp meget, for man får hjælp.
Tal med nogle,
du kender om det.
Af stine.. 14 år 12 år i pleje
31. March 2009

> Skriv kommentar