Hvad skal jeg gøre?

af Er for flov over at sige det , 13 år - publiceret den 15. Nov 2007
Hej

Mine veninder siger, at det ville være godt, hvis jeg kom i familiepleje, for jeg har det ikke så godt...

Jeg har damp, og jeg gider ikke at tage mine piller, fordi jeg får det dårligt af dem, men de siger, at det går over. Jeg har været til udpumpning to gange og kan næsten ikke klare det mere. Jeg er på børnepsyk hver anden dag, og jeg har ikke været i skole i ca. tre måneder.

Min søster er på efterskole, og jeg kan ikke líde at være herhjemme uden hende. Jeg sover ca. ved 3-tiden hver dag, og jeg kan ikke komme op. I min fritid danser jeg, men nu danser jeg ikke mere. Min bedste ven har lige svigtet mig.

Jeg er begyndt at ryge og drikke for mig selv for at klare hverdagen. Jeg har skåret i mig selv og har mange store ar tilbage op af hele min arm og lidt små - det hjalp meget at gøre det, for så gjorde jeg sådan, at det ikke gik ud over andre - men er stoppet...

Jeg er bare så dårlig i skolen. Min tidligere matematiklærer var dranker og fik en ny, lige da jeg gik ud, så der står jeg nok ca. for en 4. klasse... Hvad synes du, at jeg skal gøre? Er I ikke søde at give mig en kommentar?

PS: Jeg har også prøvet en psykolog.

Redaktøren svarer:

Hej med dig.

Ja, det kan da godt være, at det vil være godt for dig at komme i familiepleje. Du siger, at du ikke kan lide at være derhjemme.

For at du kan komme i familiepleje, skal du henvende dig til din sagsbehandler. Det vil sige, at du skal gå ned på kommunen og sige til dem, at du ikke vil bo hjemme mere.

Du skal virkelig tænke dig om, for det er ikke bare for sjov, at man kommer i familiepleje. Men for mange af os har det været den rigtige løsning.

Du siger, at du er på børnepsyk hver anden dag. Måske de kan hjælpe dig med at kontakte kommunen.

Har du snakket med dem på børnepsyk om, hvordan du har det - at du ikke er glad for at være hjemme? Hvis du ikke har, synes jeg, at du skal gøre det.
Hvis du har prøvet, så prøv igen, men prøv at snakke med en anden, end du gjorde sidst.

Jeg kan godt forstå, at du har svært ved det meste, når du har damp. Jeg ville ønske for dig, at du kunne holde ud at tage medicinen, til den begynder at virke. Jeg kender nogle med damp, som også får medicin, og det har virkelig hjulpet dem meget.

Hvis der er nogen af jer, som læser dette svar, der får medicin for damp, vil I så ikke nok være søde at kommentere på brevet her - fortæl pigen, hvordan det er for jer...

Jeg håber, at du får snakket med nogle af de voksne, og at der er nogen, der kan hjælpe dig med at gå på kommunen. Du kan jo starte med at sige, at du ikke har det godt derhjemme - så kan det jo være, at de kommer med et forslag til en løsning.

Hilsen og tanker fra Sisse

> Skriv kommentar