Hvordan får jeg kontakt med min lillebror der bor på opholdsted?

af S, 19 år 4 år i pleje - publiceret den 01. Jun 2019
Jeg savner min lillebror, jeg har ikke set ham i lidt over 5 år. Jeg ved ikke hvordan jeg skal bære mig ad med at søge om samvær med ham.
Jeg er desparat nu og vil helst se ham så hurtigt så muligt...

Redaktøren svarer:

Hej S.

Først vil jeg beklage det sene svar, hvilket jo selvfølgelig slet ikke er optimalt.

Det er helt forståeligt, at du savner din lillebror, når du ikke har set ham så længe, og jeg håber virkelig, at det kommer til at lykkes for dig. Desværre er dit spørgsmål ikke så enkelt at svare på, men jeg skal gøre mit bedste.

I bund og grund har man som anbragt ret til samvær og kontakt med sit netværk, og det er kommunens pligt, at sørge for at det sker. Det står alt sammen i Servicelovens § 71, men jeg har fundet dette link på Ankestyrelsens hjemmeside, som opsummerer det: https://ast.dk/born-familie/hvad-handler-din-klage-om/sager-om-born-og-unge/ret-til-samvaer-og-kontakt
Kommunen har dog også ret til at beslutte om den anbragtes samvær med netværket kan være skadeligt, og da jeg ikke kender jeres sag, så kan jeg desværre ikke hjælpe meget mere. Derudover er jeg usikker på om i begge er anbragt, eller om det kun er dig, som er det.
Det eneste jeg faktisk kan råde dig til, er at snakke med jeres/din sagsbehandler.

Jeg ved godt, at det desværre ikke var den store hjælp, men jeg håber dog alligevel, at det har givet dig et fingerpeg i den rigtige retning, og ellers skal du være velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner
Sara Louise

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.