Hvordan kan jeg komme i pleje?

af Den triste, 15 år - publiceret den 15. Nov 2006
Hej.

Jeg vil gerne i plejefamilie. Hvordan kan jeg komme det?

Jeg får altid skældud af mine forældre. Jeg må ikke engang se mine venner for dem, så nu har jeg ingen venner. Jeg har det virklig af H til.

Vil I ikke hjælpe mig??

Redaktøren svarer:

Hej med dig.

Først og fremmest skal du overveje meget alvorligt, om det er den bedste løsning, at du bliver anbragt uden for hjemmet.

Det lyder til, at du har det meget svært med dine forældre - at I ikke kan snakke sammen.
Og hvad med dig? Har du snakkket med nogen om, hvordan du har det???

Du skal få snakket med en voksen om at hjælpe dig med at snakke med dine forældre. Det bedste ville være, hvis du kender en, du har tillid til. Spørg om han eller hun vil hjælpe dig. Stort set alle gange, når man beder direkte om hjælp, får man den også, for det er meget svært at sige til en, der beder om hjælp, at man ikke vil hjælpe!!!

Hvis du ikke kender nogen, du kan spørge, synes jeg, at du skal ringe til en eller begge af disse telefonnumre og snakke med dem om det, du tumler med:

Den sociale døgnvagt. Tlf. 3317 3333. De er der ALTID. Det er anonymt at henvende sig, og de har tid til at snakke.

Du kan også ringe til døgnkontakten. Tlf. 3537 3623. De er der også ALTID, og de tager sig specielt af unge mellem 12-18 år.

Det er meget vigtigt, at du får snakket med nogen om, hvad du skal gøre. Det er aldrig godt at være alene om at tænke tanker, når der skal tages den slags beslutninger.

HVIS du virkelig mener, at du gerne vil anbringes uden for hjemmet - eller sagt på en anden måde: Hvis du ikke kan holde ud at bo hjemme hos dine forældre, kan du henvende dig på socialkontoret i din kommune. Så vil du få en sagsbehandler, og I vil så i fællesskab finde ud af, hvad der kan gøres for dig.

Men husk at tænke dig godt om. Det er ikke bare lykken at blive anbragt, men nogle gange er det den bedste løsning.

Hilsen Sisse.

> Skriv kommentar