Hvordan kommer jeg hjem til min mor?

af Katrine, 16 år 16 år i pleje - publiceret den 29. Jan 2016
Hej Børnetinget.

Jeg bor hos min plejefamilie og det har jeg gjort siden jeg var lille. Jeg vil meget hjem og bo hos min mor igen, hun er tidligere misbruger, men nu gør hun det ikke så meget mere. Vil gerne væk fra min plejefamilie fordi min plejefar, gør nogle ting som ikke er så rare (misbrug).

Hvordan vil i vurdere mine muligheder for at komme hjem og bo hos min mor, hvis det er mit største ønske. Jeg er 16 år, hvor meget kan jeg selv bestemme, i forhold til hvor jeg bor?
Beholder kommunen mine sagsakter når er 18 år, hvis de beholder dem hvorlang tid gør de så det og hvorfor?

Hilsen Katrine

Redaktøren svarer:

Kære Katrine.

Først og fremmest tak for dit brev og fordi du skriver til os.

Jeg bliver meget rørt og ked af det du fortæller i dit brev om misbrug. INGEN skal udsættes for sådan et overgreb og det er derfor vigtig, at du hurtigst muligt, får fortalt nogle som du stoler på og din sagsbehandler, hvad der foregår og hvad din plejefar udsætter dig for - for det er meget forkert!!!!

Umiddelbart, når du fortæller at din mor fortsat er misbruger, tror jeg ikke at din sagsbehandler vil mene, at det er forsvarligt at sende dig hjem og bo hos hende, også selvom det på alle måder, vil være et bedre sted, end der hvor du er nu. Jeg er dog sikker på at din sagsbehandler vil finde dig et bedre hjem.

Det er aldrig sjovt at skulle forlade et hjem som man er vokset op i, også selvom det ikke er et rart sted at være. Det er stadig et hjem og der man har sine venner og minder. Men lad din sagsbehandler vide hvordan du har det og hvad du har været igennem og at du gerne vil se din mor noget oftere, så er jeg sikker på at i nok skal finde en løsning.

Dine sagagter vil ikke blive slettet når du fylder 18 år. De vil forblive i kommunen i mange år frem og du vil altid kunne bede om agtindsigt ( ret til at se din sag) såfremt at du skulle have et behov for dette.

Jeg har selv bedt om agtindsigt i min sag, og det var faktisk utrolig rart at have mulighed for, at få nogle svar på de mange spørgsmål jeg gik med.

Jeg håber inderligt at du får den hjælp du har brug for Katrine og at din sagsbehandler hører dig, så du kan få et sikkert hjem. Du må endelig vende tilbage med hvordan det er gået.

De bedste tanker sendes din ven...

Merete

> Skriv kommentar