Hvorfor lytter kommunen ikke?

af sisse, 11 år 11 år i pleje - publiceret den 24. Feb 2011
Jeg har boet hos min plejefamilie hele mit liv.

Så blev jeg pludselig fjernet til en vildt fremmed plejefamilie. Jeg ved ikke hvorfor.

Jeg havde det skønt i min anden plejefamilie. Jeg elsker dem, og de elsker mig og passer på mig.

Siden jeg er blevet fjernet, har jeg sagt til alle, at jeg savner min gamle plejefamilie, men de hører ligesom ikke, hvad jeg siger til dem, og de siger, at jeg aldrig må komme tilbage til min plejefamilie igen.

Men hvorfor må jeg ikke det?

Hvis der ikke er nogen grund til, at jeg blev fjernet?

Jeg troede, at der var kommet nye regler, der tog mere hensyn til plejebørns meninger, men det er ikke det, jeg oplever. Jeg er ulykkelig, savner min plejefamilie så meget, at jeg hele tiden har ondt i maven og hovedet, men mest er jeg ked af, at kommunen er ligeglad med, hvordan jeg har det.

Redaktøren svarer:

Hej Sisse

Jeg synes, at det lyder helt vildt og kan godt forstå, at du er forvirret og vil vide, hvorfor du er blevet flyttet.

Du har ret - der er kommet nye regler, hvor børn skal høres og have at vide, hvad der ligger til grund for det, som der skal til at ske!

Så jeg synes, at du skal blive ved med at forlange at få at vide, hvorfor du er blevet flyttet, og måske skal du have en med til mødet, som du kender godt og føler dig tryg ved.

Hvis nu grunden er noget, som du bliver meget ked af eller vred over, så er det godt at have en god veninde ved hånden - en, der forstår en.

Synes det kan være kanon, hvis du skriver igen.

Håber det lykkedes dig at blive hørt.

Hilsen Svend

Kommentarer:

Kære Svend.

Min plejefamilie, som jeg boede hos, har sørget for, at jeg nu har fået en bisidder, som er med til møder...

Det er jeg rigtig glad for,og hun hører det samme som mig.

Sidste gang, vi var til sådan et møde, sagde hende fra kommunen, at jeg ikke kunne bo hos min plejefamilie, fordi min plejemor var "syg i hovedet".

Det kan jeg ikke forstå og har derfor spurgt min mor (altså plejemor) om det. Hun siger, at hun ikke er syg overhovedet - at det ikke passer, hvad kommunen siger, og hun siger, at hun får hjælp af nogle advokater, fordi man aldrig skal finde sig i, at der er nogle, der lyver om en.

Jeg tror på min mor, for når jeg har boet hos hende og min plejefar hele mit liv, er det mærkeligt, at jeg har fået lov til det, hvis min mor var syg.

Jeg kom til at lytte til noget, nogle voksne sagde. De sagde, at det nok var, fordi kommunen skulle spare penge, og det måtte de ikke sige, og derfor blev de nødt til at finde på nogle andre grunde.

Hilsen Sisse
Af sisse 11 år 11 år i pleje
08. March 2011

> Skriv kommentar