Jeg er træt af mange ting

af Lovz, 15 år - publiceret den 14. Sep 2004
Hej... Jeg er en pige på 15 år... Jeg bor på et opholdssted ude på landet... Og det er en del af det hele, jeg er træt af.... Jeg er træt af, at jeg bor midt ude på landet... Det kan godt lyde lidt dovent, men det er ikke derfor... Der er meget stille og næsten ingenting at lave... Jeg bor sammen med en masse andre unger, men jeg er den ældste, og det er ikke lige så fedt... Der er en anden pige, som også bor der, og som også er 15 år, men hver gang vi snakker sammen, er det altid hendes problemer, vi snakker om...
Hun siger altid, at hun har det så dårligt, og for mig lyder det ikke engang værre end mine problemer...!!! Mine plejefoældre er også tit sure... De er altid stressede, og vores plejefar hakker på os hele tiden... Det gør vores allesammens hverdage dårlige... Det er meget sjældent, at jeg inviterer nogle hjem til mig, for der er faktisk ikke noget at lave... Hvis vi tager i byen, skal jeg hjem klokken 7 om aftenen... Og det synes jeg er lidt uretfærdigt, for hos mine forældre må jeg være ude til klokken 12 om natten... Hver gang jeg har været ude hos én, skal mine plejeforældre altid ringe til min venindes forældre og tjekke, om jeg er der... (jeg har aldrig lavet noget nummer ved at tage et andet sted, som ikke var aftalt)... De spørg altid, om jeg har drukket... (Og nej, jeg er heler ikke en person, som drikker)... Hvis jeg har gjort noget forkert, som jeg også (måske) ved er forkert, så råber og skriger de... Det har jeg fortalt mine forældre... Og de synes også, at det er meget forkert... For mine forældre synes, at man hellere skulle tale stille og roligt om det, man har gjort forkert... Og det synes jeg også... Jeg har også en ekskæreste, som jeg er ved at blive forelsket i igen... Han har været et virkelig dumt svin overfor mig... Men det har han også indrømmet og har også sagt undskyld mange gange... Han er virkelig sød og ærlig... Og jeg synes, at vi passer virkelig godt sammen...
Men mine veninder er lidt sure på ham... For har næsten kun fortalt dem om, hvor dum han har været... tror bare de vil ryste på hovedet og tænke et eller andet, hvis jeg kommer sammen med ham igen... Jeg har også virkelig lyst til at komme hjem og bo hos min mor... Hun er syg og har ikke kunne have mig og min bror... Og min far har lavet seksuelle overgreb på mig... Så der kunne jeg heller ikke være... Men jeg savner dem rigtig meget... Min far og jeg har et rigtig godt forhold, selvom han godt ved, at jeg ikke har tilgivet ham for det, han har gjort... Og min mor er rask og skal snart have job.... Nogle synes, at jeg skal blive her til efter 9.
klasse... Men jeg kan virkelig ikke klare mine plejeforældre... For måtte heller ikke komme til min eneste blå mandag, fordi mine plejeforældre troede, at jeg ville få forfølgelsesvanvid!!! De troede, at jeg ville ringe til min eks og afsløre, hvor jeg var henne på min blå mandag og få ham til at smadre mig... For han er rimelig voldelig og begyndte at true mig, da jeg afviste ham... Jeg måtte heller ikke komme på [forlystelsessted] med min klasse, fordi de troede, at jeg ville mødes med én fra chatten!!! Og det forstår jeg heller ikke... Men nogle gange kommer jeg også til at græde over enten en lille grund eller over ingenting... Hvorfor gør jeg det??? Min far sagde, at det var fordi jeg havde for mange følelser indeni... For nogle gange mister jeg nemlig mine følelser for alle... Undtagen for min ekskæreste... Jeg skærer også nogle gange mig selv... Nogle gange kan jeg om natten gå hen til toilettet... Helt kold med stirrende øjne... Stå foran spejlet og begynde at græde, hvor jeg skærer i mig selv, hvor det begynder at bløde rigtig meget... Jeg har kun fortalt det til min ekskæreste... Han blev helt bekymret og sagde, at det skulle jeg lade være med... Vi skal desuden snart ses... Jeg har det også lidt dårligt med min krop... Jeg synes hele tiden, at jeg er for fed... Men jeg vejer kun 54 og er 1.68 høj... Hvordan kan jeg få det bedre med min krop??? Lade være med at skære i mig selv??? Få det bedre med mine plejeforældre??? Og fortælle mine veninder om, hvem jeg rigtig er forelsket i ???

Mange kys og kram fra fortvivlede mig

Redaktøren svarer:

Hej Lovz.
Når man er 1,68 høj og vejer 54 kg, er man ikke fed! Vil man ikke blive det, skal man spise sundt. Spise masser af salat, frugt i stedet for slik, drikke vand i stedet for cola light, rugbrød i stedet for franskbrød!
Og dyrke noget motion, selv eller sammen med andre - så er det ikke så kedeligt!
For at få det bedre med dine plejeforældre ville jeg prøve at sige, at du gerne vil snakke med dem alene (+ socialrådgiver) og så fortælle dem, hvordan du har det!
Forbered dig til mødet, skriv stikord ned til det, du vil sige, og hvis det er muligt, så se om du kan starte med noget, som du synes er godt, men få det hele med!
ISÆR DET MED AT DU SKÆR I DIG SELV!
Hvem du forelsker dig i er der kun én, der bestemmer, og det er DIG!
Det er vigtigt altid at sige sin mening, især når det har noget at gøre med følelser - gode som dårlige.
Glem dog ikke at lytte til en god ven, som vil én det bedste.
De gange, jeg har været uenig med mine plejeforældre, har vi snakket om det dagen efter stille og roligt.
Da jeg ville være længe ude til hverdag, lavede vi den aftale, at hvis jeg kunne komme op om morgenen og passe min skole, så måtte jeg selv bestemme, Frihed under ansvar!
Håber at høre om mødet.

> Skriv kommentar