Jeg gider ikke bo hjemme

af C, 13 år - publiceret den 27. Oct 2018
Jeg gider ikke bo hjemme, fordi min papfar og min mor skændes hele tiden, og man kan næsten kalde dem alkoholikere snart, for de drikker næsten hver dag, og jeg har det bare ikke godt med min papfar

Redaktøren svarer:

Kære C.

Det lyder ikke særlig rart, at der både bliver skændtes og drukket en masse hjemme ved jer.
Det må være rigtig hårdt at være i, når folk hele tiden er uvenner og råber af hinanden.

Der skal meget til før man bare sådan kan blive fjernet fra sit hjem, og hvis det sker, kan det også være rigtig hårdt at skulle undvære sine forældre og sit hjem – så det er sjældent den nemme eller bedste løsning, hvis man har det hårdt derhjemme.

Jeg kan huske, at jeg savnede min mor hele tiden, selvom jeg var glad for at komme væk fra de problemer der var hjemme ved hende. Jeg var tit ked af det, fordi jeg ikke kunne ringe til hende eller få besøg af hende, for det var bare ikke det samme som, at snakke med min plejefamilie.

Det er okay, at voksne drikker alkohol sommetider – f.eks. i weekenden, til en god middag eller den slags… men hvis det næsten er hver dag, lyder det bestemt ikke godt.
Har du nogle ældre søskende, eller en far du kan snakke med om hvad der sker derhjemme?

Det kunne også være en skolelærer eller en af dine venners forældre, som du kan stole på? Altså nogle voksne som kender din mor og stedfar, eller i hvert fald møder dem bare en gang imellem, så de kan hjælpe dig med at finde ud af, om jeres problemer er så store, at de kræver at i skal have fat i kommunen. Eller om i måske selv kan snakke om, at det ikke går, at der bliver skændes og drukket så meget, fordi det går ud over dig.

Jeg håber, at svaret kan bruges, og ellers må du meget gerne skrive herind igen – så kan vi snakke om, hvad der ellers findes af muligheder.

Bedste hilsner,
Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.