Jeg vil flytte, men tør ikke sige det ...

af mig.., 18 år 3 år i pleje - publiceret den 20. Sep 2012
Hej,

Lige nu er jeg på efterværn, til jeg bliver 19 til sommer, og bor stadig hos min plejefamilie. Planen er, at jeg skal flytte hjemmefra til sommer, men jeg vil virkelig gerne flytte hjemmefra nu, da jeg konstant er uvenner med min plejemor og ikke føler mig velkommen. Jeg tør bare ikke sige det til nogen, fordi hver gang der er nogen fra kommunen, der kommer for at snakke med mig, og de spørger mig, om jeg stadig er glad for at bo her, siger jeg altid ja, fordi jeg er bange for konsekvenserne, når jeg siger nej, og min plejefamilie ville få det at vide ... :-(

Lige nu står jeg med en aftale med min veninde og en ven om at flytte sammen i en 4-værelses, men må man overhovedet flytte sammen med nogen som plejebarn?

Det skal lige siges, at vi har undersøgt ting som økonomi osv. til det, og det ville godt kunne løbe rundt for os alle tre.

Håber virkelig på nogle gode svar, for ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre for at komme væk, og vil virkelig gerne flytte hjemmefra nu og få mit ''eget'' liv. :-(

Redaktøren svarer:

Hej mig

Først: Du er over 18 år, og derfor kan du gøre det, du har lyst til. Det er ikke anderledes for dig, end det er for alle voksne i danmark. Du har de samme rettigheder og de samme pligter. Jeg ved godt, at dit selvværd måske siger dig noget andet.

Men hvis du forsat vil have kommunen til at hjælpe dig, er der nogle pligter, du har i den forbindelse. Med pligter mener jeg, at alle myndige mennesker i Danmark lever med de samme love og regler og forpligtigelser, med mindre man er blevet umyndiggjort, og det er heldigvis meget svært at blive det.

Det er godt nok ikke rart for dig, at du hele tiden er uvenner med din plejemor. Det skulle helst være sådan, at du kunne flytte hjemmefra på en sådan måde, at du og dine plejeforældre også har hinanden i fremtiden.

Vil du gerne have hjælp til at flytte, er du nødt til at snakke med din sagbehandler om, hvordan du har det. Og hvis du vil gøre det, som er bedst for dig, så er du ærlig denne gang. Husk, at du har ret til at tage en bisidder med til alle møder - så kender du en, du er tryg ved, så spørg om hun/han vil gå med dig.

Husk, at det er dit liv, det handler om

Med venlig hilsen
Sisse

> Skriv kommentar