Jeg vil gerne i pleje :(

af Tristpige, 14 år - publiceret den 23. Apr 2013
Hej Børnetinget

Jeg er en pige på 14 år, som rigtig gerne vil i plejefamilie! :(

Lige nu bor jeg hos min mor, og det går bare rigtig dårligt! Jeg har en skizofren storesøster, som har været meget voldelig over for min mor og ikke mindst mig. Hun bor ikke hjemme mere, men på en institution, som hun flyttede ind på for 2-3 år siden.

Min mor er ligeglad med mig, og hvad jeg laver. Når jeg skærer i mig selv, og hun opdager det, slår hun mig bare og siger, at jeg har ondt af mig selv. Når vi skændes, slår hun mig også nogle gange. Nogle gange sidder jeg bare og græder, mens hun bare sidder og glor tv. Selvom jeg sidder lige ved siden af hende, trøster hun mig ikke eller noget. Jeg har et meget forstyrret forhold til mad og har det rigtig svært med mig selv, men det er hun også bare ligeglad med.

Jeg hader hende på mange måder, fordi hun aldrig har været der for mig. Da min søster boede hjemme, og når hun kom hjem i weekenden, fik hun tit psykose og blev voldelig og grim i munden og smed med tingene og jagtede os med knive.

Vores hus er også meget ødelagt med huller i dørene og knivstik i væggene. Så jeg har altid passet mig selv, og min mor lod mig bare sidde selv inde på mit værelse, mens min søster gik amok og smadrede hele huset - og efterlod mig alene hjemme med min søster, fordi hun ikke gad være der mere. Hun har også slået min søster. Min mor er også selv syg. Hun har sukkersyge og en depression. Jeg græder rigtig tit og er altid ked af det og gider egentlig ikke leve mere, fordi jeg ikke føler, hun elsker mig.

Kh.
Den triste:'(

Redaktøren svarer:

Hej,

Jeg er rigtig glad for, at du skriver herind! Dit liv lyder til at være utroligt svært, og det er mange store problemer, du står alene med! :(

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig på vej til at få det bedre.

Det er trist, at din mor ikke kan vise dig mere kærlighed og støtte. Det er jo det, en mor skal - og ikke mindst når livet er svært. Men det lyder til, at din mor selv har det rigtig svært og derfor ikke har overskud til at tage sig af dig eller de problemer omkring jer. Måske har hun givet helt op og også har brug for hjælp. Det er i hvert fald ikke din skyld, at tingene er, som de er, og du burde ikke blive straffet for det.

Jeg er meget ked af at høre, at du skærer i dig selv. Det løser ikke noget, og du får nogle frygtelig grimme ar og evige minder. Men jeg forstår godt, at du er så ked af det, at du ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv. Jeg håber dog, du kan stoppe med at skære i dig selv og finde en anden måde at være ked af det på uden at skade dig selv.

Det er søreme godt, at din storesøster er kommet på institution, hvor de forhåbentlig bedre kan hjælpe hende. Skizofreni er en meget svær sygdom, som påvirker folks personlighed, så de, som du også skriver, kan blive psykotiske og gøre vanvittige ting! Det er hårdt at være tæt på personer med skizofreni, da der er så stor forskel på de gode og de dårlige dage. Men heldigvis er det en sygdom, som lægerne ved meget om, og der er gode muligheder for, at medicin kan hjælpe til, at sygdommen holdes under kontrol og den skizofrene kan få et næsten normalt liv. Det må vi håbe kan lade sig gøre for din søster.

Med alt det, du har fortalt, er det meget vigtigt, at du får hjælp af nogle professionelle, f.eks. en socialrådgiver. Jeg synes, du skal tale med en voksen, du har tillid til, f.eks. en lærer eller en venindes mor, eller hvem du lige føler er tættest på dig. Du behøver ikke fortælle om alt, der er sket, hvis du synes, at det er svært, men fortæl, at du har brug for at tale med en socialrådgiver fra kommunen om din hjemmesituation. Hvis du ikke har nogen tæt på, som du kan tale med, så ring til eller tag hen til kommunen i din by og bed om at tale med en socialrådgiver fra Familiegruppen. Der vil du kunne få hjælp til din situation, men det er vigtigt, at du er ærlig og især fortæller, at din mor har slået dig flere gange.

Jeg håber, at dette kan hjælpe dig til at få det bedre hurtigst muligt!

Du er altid velkommen til at skrive herind.

De bedste hilsner
Camilla

> Skriv kommentar