Jeg vil gerne i plejefamilie

af D, 16 år 1 år i pleje - publiceret den 18. Oct 2018
Hej, jeg er en dreng på 16, der ikke har det så godt med min familie, derfor tænkte jeg, at det ville være en god ide at komme i plejefamilie og starte på en frisk.
Det påvirker mig meget derhjemme og i skolen, at jeg ikke har det godt derhjemme

Redaktøren svarer:

Kære D.

Hvor er det stærkt, at du har valgt at skrive herind og række ud efter hjælp.
Det lyder hårdt at forholdet til din familie ikke går godt. – Man kan jo ikke undgå at dele en stor del af sin tid med dem, når man bor under samme tag, og så bliver det altså opslidende i længden, hvis man ikke har det godt med hinanden.

Jeg vil rigtig gerne give dig det bedste råd, men det med anbringelser uden for hjemmet er noget kompliceret noget, og du skriver ikke så meget om, hvilke slags problemer i har derhjemme.
Der skal ret alvorlige forhold til, før en anbringelse er noget der kommer på tale.
Dvs. ’almindelige problemer’ som mange unge har med deres forældre, som f.eks. diskussioner om lommepenge, hvornår man skal være hjemme og om man må drikke alkohol, er ikke noget man kan komme i plejefamilie for (selvom det kan være hårdt at kæmpe med i det daglige).
Hvis ens forældre til gengæld er voldelige, drikker for meget, har svære psykiske problemer, eller behandler en ekstremt dårligt og ikke tager sig af en, så kan det for nogle børn/unge være en mulighed.
Hvis du føler at det står så slemt til hjemme hos dig, kan du henvende dig nede på kommunen og spørge efter din sagsbehandler – det er ham/hende der kan tage en snak med dig, og vurdere hvad der kan gøres for at hjælpe dig bedst.

Du skriver at du tænker, at det måske kan være en god idé at starte på en frisk et andet sted, og den tanke kan jeg godt forstå. Når det hele er gået i hårdknude, og man ikke kan se hvordan det kan løses, kan det virke som den eneste eller nemmeste vej videre. Desværre er det meget sjældent ’nemmere’ at komme væk hjemmefra. Alle familier har deres udfordringer, og jeg husker selv mine ungdomsår som ét langt skænderi med min plejefamilie – det var bestemt ikke altid nemt eller rart, selvom de var en ’ny familie’. Dertil kommer at mange på din alder tit ender på et opholdssted i stedet for i en plejefamilie.

Hvis din familie og du på nogen måde kan løse problemerne sammen, vil det helt sikkert være at foretrække. Måske kan du overveje muligheder som et efterskoleophold? At skrive et brev til dine forældre, hvor du fortæller hvor dårligt du synes det går og hvordan det påvirker dig? Eller du kan snakke med dem, enten alene eller sammen med en anden voksen, der kan støtte dig?
Som en plan b, kan du have kommunen og din sagsbehandler i baghovedet, hvis den bare er hel gal hjemme hos jer.

Jeg håber at svaret kan bruges. Hvis der blev ramt helt ved siden af, eller du har andre spørgsmål, eller andet på hjertet, må du endelig skrive herind igen!

Bedste hilsner,
Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.