Jeg vil gerne se min mor og helst bo hjemme

af Olli, 9 år 2 år i pleje - publiceret den 19. Sep 2005
Jeg er en pige på 9, som er i pleje sammen med min søster, og i fælleskab skriver vi dette brev.

Jeg er skilsmissebarn og har efter min mor og far blev skilt for 3½ år siden boet sammen med min mor, men pga. min far valgte min mor at sætte os i pleje for at beskytte os. Jeg er det første år kommet hjem hos min mor hver anden weekend, og pludselig syntes min plejemor, at det skulle ophøre, så jeg kun skulle komme en gang om måneden.

Jeg har længe ønsket at komme hjem til min mor, for jeg elsker og savner hende meget, men det kan jeg ikke nu, da der er en retssag, der kører om forældremyndighed.

Jeg vil bare hjem til min mor - ikke andet - men min plejemor vil bestemme det hele, og det gør mig meget ked af det, og jeg bliver gal. Min storesøster læser på [ungdomsuddannelse] og vil gerne gøre det færdigt. Hvis jeg ikke må komme hjem, hvorfor må jeg så ikke se min mor mere?

Redaktøren svarer:

Hej Olli.

Tak for dit indlæg.

Det er svært for mig at sige noget om, hvorfor du ikke længere må se din mor. Du skriver selv noget om en forældremyndighedssag - kunne det måske være grunden hertil?

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det og frustreret. Det ville jeg også være, hvis noget lignende skete for mig.

Jeg spekulerer på, om du kan snakke med din plejemor om, hvorfor du ikke kan se din mor under retssagen, og hvorfor aftalen om at ses hver 14. dag er lavet om til en gang om måneden. Du kan fortælle hende, at det er noget, som du har tænkt meget over, og at det virkelig går dig på - hvorfor du gerne vil have en forklaring herpå, som giver mening. Du kan ligeledes fortælle hende, at du savner din mor meget og derfor længes sådan efter hende. Hvis det er for svært for dig at sige selv, synes jeg, at du skal alliere dig med din søster (evt. få hende til at læse mit svar) og få hjælp til at få sagt ovenstående til din plejemor.

Sammen kan I måske få en forklaring på, hvad der foregår, og hvorfor I pludselig ikke kan se jeres mor under retssagen og efter retssagen kun en gang om måneden.

Jeg håber, at det vil lykkes dig (jer) at få en forklaring, og at du(I) med denne forklaring vil kunne slappe mere af og få det bedre med situationen.

Held og lykke med det!

Du er velkommen til at skrive ind igen, hvis du har lyst!

Knus og kram fra Maia

> Skriv kommentar