Jeg vil hjem

af skater, 13 år 7 år i pleje - publiceret den 22. Aug 2010
Jeg vil hjem, fordi min [mor/far] er rask igen.
Jeg tror, det bliver godt igen.

Jeg bliver spurgt, om hvad jeg synes,
og de gør det modsatte af det, jeg ønsker.

Skater

Redaktøren svarer:

Hej Skater - du får lige et nyt svar

Jeg kan godt forstå, at det er svært at være dig - det er ikke rart at savne mor og far. Og så få et håb om at komme hjem, når de voksne spørger, hvad du helst vil. Og så beslutter de voksne, at det ikke er en mulighed.

Jeg vil gerne skrive lidt til dig om det, at du bliver spurgt om, hvad du ønsker, og at de gør det modsatte.

Først vil jeg fortælle dig om loven, bagefter vil jeg prøve at give dig et forslag til, hvad du kan gøre.

I den lov, som gælder, når man er anbragt uden for hjemmet, står der, at "Børn skal høres". Det betyder, at du skal spørges om, hvad du gerne vil. Men det er ikke det samme som, at børn selv bestemmer.

Og grunden til, at børn ikke selv kan bestemme, er, at de voksne ved mere om, hvad der er godt for børn.

Jeg tænker, at du skal bede din sagsbehandler om et møde, hvor hun/han forklarer dig, hvorfor kommunen mener, at det er bedst for dig ikke at bo sammen med din mor og far.
Det er vigtigt, at du forstår, hvorfor kommunen har taget den beslutning. Jeg kan jo ikke se, hvor du bor og heller ikke, hvor dine forældre bor, men jeg tænker på, om det er en mulighed, at du kan bo begge steder, sådan at du stadig er i familiepleje, men er mere hos dine forældre, end du er nu? Prøv at snakke med din sagsbehandler, om der er nogle muligheder, som ligger midt imellem den beslutning, der nu er taget.

Jeg synes, du skal ringe til Børns Vilkår og bede om at få en bisidder med til mødet med din sagsbehandler. Alle mennesker i Danmark har ret til at tage en bisidder med til møder med det offentlige. Og det vil være godt for dig at have en til at hjælpe dig. Du kan ringe på børnetelefonen, som har telefonnummeret 116111. Og det er et rigtigt telefonnummer, selv om det ser mærkeligt ud. Du kan læse lidt mere om det på www.bornsvilkar.dk. Kik på, hvad en bisidder er, og hvordan du kan få sådan en.

Nu håber jeg, at du kan bruge dette til noget. Hvis det stadig er svært for dig at komme videre, så må du skrive til mig igen, og så må jeg se, hvad jeg så kan råde dig til.

Med venlig hilsen

Sisse Bøgild

> Skriv kommentar