Jeg vil i plejefamilie

af Y, 14 år 1 år i pleje - publiceret den 28. Feb 2016
Hej,

Jeg vil rigtig gerne i plejefamilie, det har jeg faktisk altid ville.

Sagen er, at jeg bor hos mor, sammen med hendes kæreste. Min far er alkoholiker så ses ikke så tit med ham. Jeg er midterbarnet. Når jeg er hjemme føler jeg mig ikke rigtigt hjemme. Det føles bare som et tomt hus. Og grunden til det er at min mor og hendes kæreste har købt et kolonihavehus.

Jeg føler ikke rigtigt jeg får den kærlige side af min mor, da hun hele tiden, er oppe i kolonihavehuset og forresten arbejder hun om natten, så hun sover om dagen, hvilket er irriterende. Jeg vil hellere bo i pleje og få den kærlige side af disse plejeforældre som jeg aldrig selv fik af mine. Jeg føler der bliver sagt nej kun til mig, og alt hvad jeg spørger om.

Jeg går i 7. klasse og vil gerne på efterskole, men selvfølgelig siger hun nej, igen... En anden grund til at jeg også vil i pleje, er at jeg faktisk bliver mobbet af min egen familie. (Min lille søster) Hver dag kalder hun mig tyk, stor røv, laver kvalme lyde ad mig, siger jeg hverken har øjenbryn eller læber. Hun gør mig fucked up og jeg finder mig ikke i det.. Hader hende!

Jeg synes engang at jeg var slank og smuk, men hun har ligesom fået mig til at indse at de hun siger er rigtigt. Min BMI ligger på 20,2 og er ret tilfreds. Får gode karakterer i skolen, og forresten går jeg i parallelklasse med min lillesøster. Jeg føler tit jeg er venneløs da jeg kun hat EN rigtig veninde, men vi bliver tit uvenner, det gør mig ked af det. Jeg har akne men synes ikke det er så slemt igen, men nogle gange kan det godt være slemt. Jeg længtes efter at komme i plejefamilie og væk. Jeg tør ikke kontakte kommunen da min mor sikkerhed vil blive pi**e sur på mig.

Please hjælp!

Hilsen Y

Redaktøren svarer:

Kære Y.

Tak for din henvendelse til børnetinget.

Efter jeg har læst dit brev, kan jeg godt se at du har det svært. Jeg kan desværre ikke sige noget om du kan blive anbragt i en plejefamilie. Det er kun en socialrådgiver fra kommunen som kan det – og er sikker på hun vil hjælpe dig, hvis du kontakter en. Jeg vil skrive nogle forslag til hvad du kan gøre, da det ikke altid er lykken og blive anbragt.

Jeg synes som noget af det første du skal gøre er at snakke med din mor om det. Det kan være svært at snakke om, men tænker at det måske kunne være rart at få snakket om, så i kunne finde en løsning i hjemmet. For mig lyder det som om du har brug for mere kærlighed fra din mor/stedfar og søster. Fortæl dem, som du har fortalt mig at du ingen kærlighed føler fordi din mor og stedfar er meget i kolonihavehuset. Det kunne være i kunne lave nogle flere hyggelige ting sammen, så du vil kunne føle den kærlighed du mangler. For jeg er sikker på at de elsker dig, måske har de bare svært ved at vise det – Jeg kommer selv fra et hjem hvor mine forældre har haft svært ved at vise følelser, derfor har jeg stillet spørgsmålstegn ved om de elskede mig. Og fandt ud af at de faktisk gjorde det, men havde svært ved at vise det – kan være din mor måske også har det sådan?

Med hensyn til din mors arbejde kan jeg godt se det er irriterende at hun har nattevagter, men når man har nattevagter har man også fri på andre tidspunkter, hvor hun gerne skulle have fri i hele dage. Så jeg tænker om i måske kunne lave noget sammen de dage for at få et bedre forhold til hinanden? – min mor har nemlig også selv haft nattearbejde, men jeg prøvede og se det som en fordel for så kunne man lave nogle ting på andre tidspunkter.

Jeg synes det er vildt fedt du gerne vil på efterskole, ved du hvorfor din mor har sagt nej? Kan det være fordi hun ikke har penge til det?
Hvis man kontakter kommunen, så vil de mange gange faktisk gerne hjælpe til med at unge kommer på efterskole, hvis der er en grund til det – kommunen gik selv ind og hjalp mig med at komme på efterskole i 8 klasse fordi jeg var virkelig træt af at være derhjemme – så det blev et pusterum. Måske kunne det blive det samme for dig? Hvis din kommune vil hjælpe.

Jeg kan forstå at du gerne vil i pleje, da det nogle gange kan virke nemmere. Men det kræver også en del at komme i pleje, kommunen skal vurderere at det ikke er forsvarligt for dig at være derhjemme. Og da jeg ikke kender din historie til bunds synes jeg at du skulle kontakte kommunen og snakke med en sagsbehandler. Alle har en sagsbehandler. Det kan være hun har nogle gode råd til dig om hvad I kan gøre, for at du får det bedre. Du siger du er bange for at din mor ville blive sur hvis du kontakter kommunen, men du skal bare huske at det er for din egen skyld, det er fordi du gerne vil have det bedre. Det kan godt være din mor ville blive sur men efter noget tid ville hun måske forstå hvorfor du gjorde det. Jeg kontaktede nemlig også selv kommunen igen efter jeg kom hjem fra efterskolen, fordi at jeg ikke ville være derhjemme mere, da jeg ikke kunne holde det ud. Der blev min mor også sur men efter noget tid kunne hun ligesom godt sætte sig ind i hvorfor.
Hvis du har svært ved at gå til kommunen alene kan man få en bisidder fra børnetelefonen, som ville have mulighed for at tage med, og tale din sag og hjælpe dig. Du kan prøve og ringe til dem på 116111 alle dage fra 11 til 23. Du kan læse mere om muligheden der https://bornetelefonen.dk/bisidder

Medhensyn til din søster er det ikke okay at hun driller dig på den måde, og det skal du have stoppet da du, som du beskriver, får det dårligere med dig selv. Og det skal du selvfølgelig ikke ligge øre til. Jeg synes du skal snakke med nogle som er tætte på dig, og som du stoler på. Måske en lærer? Også med hensyn til din mor kan du også snakke med en lærer om det eller igen, en du stoler på.

Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke, og håber du finder en løsning som passer til dine behov. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Kærlig Hilsen Katya

> Skriv kommentar