Kan ikke holde min mor ud!

af E, 12 år 1 år i pleje - publiceret den 01. Jan 2019
Hej jeg er en pige på 12. (Er ikke hos en plejefamilie, men ville nogle gange ønske jeg var)

Og jeg hader at være hjemme hos min mor. Og nogle gange vil jeg være derhjemme.
Jeg er næsten hele tiden op at skændes med min mor, og bliver altid virkelig ked af det
(For det meste så ked af det, at jeg ville ønske, at jeg var ikke var her) Mine forældre er skilt, og er ikke så meget hos min far som hos min mor, fordi jeg ikke ligefrem elsker hans kone. Men når jeg er hos min mor, så er der altid mange krav. Sådan som at det er hendes behov, der altid skal sættes først.

Jeg har en periode gået og haft det ikke så godt med mig selv. Jeg har tit tænkt, at jeg synes jeg ikke er god nok til at leve, og at min fars kones børn er bedre ind mig. Fordi jeg har haft det svært i skolen (Sådan blevet smidt ud af timen og været næsvis)

Og føler bare ikke at jeg har det godt nogle steder. Ikke i skolen, hjemme hos min mor, og hjemme hos min far.

Ved ikke helt, hvad jeg skal gøre?

Redaktøren svarer:

Kære E.

Øv, det lyder da som nogle trælse ting du går og kæmper med. Jeg er glad for at du har valgt at skrive herind, så du kan dele dine tanker med nogle.

Det kan være rigtig svært at have forældre der er skilt - både de forskellige regler, skift, hjem osv. men bestemt også det at skulle være en del af en helt ny familie, som man ikke selv har valgt.

Jeg boede i plejefamilie som 12årig, og jeg følte mig tit udenfor og ikke god nok, fordi jeg var meget anderledes end mine plejesøskende og plejeforældre. Måske er det også lidt sådan du har det med din fars kone, og hendes børn?

Jeg kan huske at jeg prøvede på at være mere som dem, fordi det virkede som om at det var den ’rigtige’ måde at være på… og først nu hvor jeg er blevet voksen, kan jeg se at min personlighed netop er det der gør mig helt unik og fantastisk – også selvom jeg nogle gange laver fejl, eller siger noget dumt.
Selvfølgelig er det ikke så godt at du er næsvis, bliver smidt ud af timen og den slags – men jeg kan jo høre at du tænker over det, og inderst inde sikkert gerne vil opføre dig ordentligt. Så du må altså ikke tvivle på, at du er skøn og fantastisk, også selvom du sommetider laver fejl.

Jeg kan godt forstå, at du hader at skændes med din mor og at det gør dig ked af det. Det er bare så træls at skulle skændes hele tiden, når man bor sammen.
Faktisk er jeg ret sikker på, at din mor har det på samme måde – hun synes garanteret også at det er rigtig hårdt, at i ikke bare kan have det godt sammen.
Men det er desværre tit en del af livet, når man som ung skal blive enig med en forælder, om hvordan tingene skal være.

Jeg kan bare SÅ godt huske, hvor irriterende det var, når mine plejeforældre f.eks. ville have at jeg skulle dække bord og gå med hunden, imens de selv lagde sig på sofaen og så tv-avisen. Det virkede så uretfærdigt og egoistisk. Men nogle gange kan der være helt andre grunde til deres mange krav end man tror.
I dag tænker jeg f.eks. at mine plejeforældre bad mig om de ting, fordi de ville gøre mig selvstændig og hjælpe mig med at lære hvordan man klarer hverdagen og praktiske ting.
Hvis jeg så lige tænker endnu mere efter, kan jeg egentlig godt se, at de også gjorde mange ting for mig – det var jo f.eks. dem der lavede aftensmaden, vaskede tøj, handlede ind og alt muligt andet. Men derfor kan jeg altså stadig godt forstå, at du synes det nogle gange er helt vildt hårdt og belastende med de mange krav – især når man har klassekammerater eller venner, som må mange flere ting, eller ikke skal hjælpe lige så meget til hjemme. Det kan føles super uretfærdigt.

Som du kan læse, har jeg haft mange af de samme problemer som dig, selvom jeg kom væk hjemmefra – derfor tror jeg heller ikke at det er den rigtige løsning for dig. Men jeg synes da at du skal prøve at snakke med din mor om, at du er ked af at i altid skal skændes sådan, og om i måske sammen kan komme frem til hvordan i kan få det bedre med hinanden.
Hvis du ikke synes at hun forstår dig, eller er til at tale med, vil det være rigtig godt at du har nogle andre du kan dele dine tanker med, når det hele er svært. Det kan være at du har en voksen i dit liv, som du synes er god til at lytte og snakke med? Du er i hvertfald også altid velkommen til at skrive herind til os! Vi lytter gerne, og kommer med råd.

Kærlige hilsner,

Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.