[ Kopi af kommentar til 'jeg hader min papmor' ]

af Laura, 12 år - publiceret den 08. Aug 2014
Hej,
Jeg er en pige på 12 år, og min mor og far er skilt. Jeg har en papmor, som jeg virkelig ikke kan lide. Hun er stort set ligeglad med mig, og hun beskylder mig for ting som jeg ikke har gjort, såsom, at jeg har brugt hendes make-up! Men jeg går ikke en gang med det.
Hun siger hele tiden alle de ting, jeg skal gøre, som fx hvis jeg lå og sov nedenunder, så ville hun komme og vække mig, selv hvis kl. var 3 om natten!
Hun giver heller ikke et særligt godt indtryk på mine venner. De fleste af dem er bange for hende. Hun smed en gang mine venner ud kl 6 om morgenen, fordi hun syntes vi larmede, og vi lå bare og sov! Så please hjælp mig..

Redaktøren svarer:

Hej Laura.

Jeg er glad for, at selvom du ikke er anbragt, har fundet vej frem til os.

Jeg skal prøve, at svare så godt som jeg kan.

Det kan være rigtig svært, at være et skilsmissebarn. Der er mange følelser indblandet og især det med, at skulle have papforældre kan være et rent mareridt.
Jeg kan tydeligt selv huske, hvordan jeg frygtede minde forældre skulle få nye kærester, efter de blev skilt og det var bestemt ikke altid en succes.

Det, som er vigtigt, er, at man snakker med den anden part om det, og her mener jeg din far.
Du er nødsaget til at fortælle ham, hvordan du føler. Fortælle ham, at du føler at din papmor er efter dig og at hun beskylder dig for ting, der ikke passer.
Det er IKKE okay, at blive beskyldt for ting man ikke har gjort. Det kan jeg faktisk godt forstå, gør dig ked af det, det ville også have gjort mig ked af det.

Kan se ud fra de ting, du beskriver såsom make-up, vække dig om natten og smide venner ud, minder om at chikanere en person.
Det er når man bevist er efter en anden person, uden grund.

Har du prøvet, at snakke med din papmor om det?
Har du prøvet at fortælle hende hvordan du føler? Det er ikke rart i længden, at der skal være denne kolde luft mellem jer.

Ligeledes er det vigtigt, at din far kender til situationen mellem jer.

Hvis det nogle gange bliver for meget, har du også mulighed for at ringe til børns vilkår-børnetelefonen på telefonnummer 116 111.
Der sidder altid nogen i den anden ende og lytter og de er også rigtig gode til, at give råd til skilsmisse børn.

Jeg håber, at mine svar har hjulpet lidt, selvom der kun er et svar og det er, at du skal snakke med din far og papmor om det du oplever.
For at man kan ændre på sin adfærd, skal tingene siges højt. Så din papmor er nødt til at få tingene af vide.

Håber det hele falder på plads hjemme hos dig.
Og du skal vide, at du altid er velkommen til at skrive til Børnetinget. Vi lytter altid gerne.

Mange hilsner fra
Chris Jeanett
Anbragt som 15 årig.

> Skriv kommentar