må de det??

af ekkyl, 17 år 13 år i pleje - publiceret den 27. Dec 2014
Hej.
Jeg er en pige på 17 og bliver 18 den [dato slettet af webmaster pga. anonymisering]. Jeg har boet i plejefamilie, siden jeg var 13 måneder.
Nu har jeg fået en kæreste, som mine plejeforældre ikke kan lide, fordi han bor på opholdssted og de er rasende - kan de godt sige, at jeg ikke må være sammen med ham? Og kan de sige, at hvis jeg ikke vil lytte på dem, kan de ikke have mig i plejefamilien?
Og må de tage min mobil og pc for at straffe mig, så jeg ikke kan skrive til ham??
Og hvad skal jeg gøre og hvad KAN jeg gøre? De har afvist det 100%, at jeg er sammen med ham. Men hvad er reglerne for sådan noget, når man er i pleje??

Redaktøren svarer:

Hej,

Jeg kan sagtens forstå dine frustrationer. Men der er, som sådan, ikke nogle regler, hvad angår det med kærester, når man er i pleje.
Så længe du er under 18 år og bor i deres hus, så bestemmer/har dine plejeforældre ansvar for dig og du må derfor indordne dig under de regler og rammer, de sætter, også selvom du ikke er enige i det, og de kan virke totalt uretfærdige!!

Jeg tænker umiddelbart, at dine plejeforældre blot vil dig dit bedste og er bekymrede for dig og meget af deres bekymring bunder helt sikkert i uvidenhed omkring din kæreste?
Har de haft mulighed for, at møde ham? Måske dine plejeforældre kunne tale med en pædagog fra hans opholdssted, hvor de kender ham bedre?
Så snart du bliver 18 år, med mindre andet er aftalt, så kan du egentlig gå dine egne veje og vælge at flytte hjemmefra eller sammen med din kæreste.

Jeg vil i første omgang råde dig til at gå til din sagsbehandler og sammen kan I eventuelt tage en snak med dine plejeforældre omkring situationen, så I alle får det bedste ud af det.
De gør det, som sagt, kun fordi de mener, at de beskytter dig på den måde.

I forhold til at de fratager dig dine ting, så har de som udgangspunkt ikke ret til dette, men jeg synes, du skal tale med din rådgiver omkring de præcise regler for private ejendele.
Jeg håber, du kan bruge mit svar og så håber jeg at I finder en løsning, som fungerer for dig.

De bedste tanker fra Merete

> Skriv kommentar