Mig

af AMI, 11 år - publiceret den 14. Jul 2011
Hej.

Jeg hedder Ami. Jeg er 11 år.

Mine forældre tvinger mig til at gå til Koran, og hver gang jeg skal derhen, lader jeg som om, at jeg er faldet eller siger, at manden, der lærer mig det, siger, at jeg skal øve mig derhjemme - eller sover over mig. Og problemet er, at jeg slet ikke kan finde ud af at læse koran, og manden siger, at jeg bare skal kigge i bogen. Forestil dig at skulle sidde og kigge i en bog, men alt muligt, som man ikke ved hvad er i to timer. Til sidst får jeg ondt i øjnene, og her i sommerferien skal jeg gå til det mandag, onsdag og lørdag, og normalt er det kun om lørdagen. Og han kan ikke så godt dansk, så det er svært at forklare ham tingene. Og han siger hele tiden til mig, at jeg skal gå i sådan noget somalisk tøj, og at jeg skal gå med tørklæde, og det er mine forældre ikke enige i.

Hvad skal jeg gøre?

P.S. Hvis jeg ikke får et svar, så flytter jeg hjemme fra S.O.S.

Redaktøren svarer:

Hej Ami,

Det lyder ikke sjovt at skulle være et sted, når du ikke har lyst til det! Jeg synes ikke, man skal tvinge mennesker til ting, de ikke har lyst til. Jeg synes, man selv skal have lov at vælge. Men det kan være svært nogle gange, hvis det er en tradition, ens familie har og gerne vil blive ved med at have.

Har du talt med dine forældre om, at du ikke har lyst til at gå til koran?

Måske du kunne foreslå dine forældre, at i stedet for at du skal gå til koran og ikke forstå noget, så kunne I tale om koranen derhjemme. Hvis de altså gerne vil have, at du lærer noget om den muslimske tro. Eller måske kunne du lære det, når du bliver voksen og bedre kan forstå det.

Jeg synes i hvert fald, det er vigtigt, at du taler med dine forældre og fortæller dem, hvorfor du ikke har lyst til at være der. Hvis du synes, det er svært at tale med dine forældre om det, kan du måske tale med din klasselærer eller en anden voksen, du er glad for.

Jeg håber, dette svar kan hjælpe dig, og ellers må du meget gerne skrive igen.

Mange hilsner Camilla

> Skriv kommentar