Min far kalder mig tykke og tyk

af 13-årige pige, 13 år 1 år i pleje - publiceret den 11. Dec 2018
Min far og jeg er ikke "bedste venner", men han er begyndt at blive mere og mere sur. Lige meget hvad jeg gør, bliver han sur, også den dag jeg kom hjem og med et 12-tal i matematik. Efter den dag er han begyndt at kalde mig tykke. da jeg er lidt overvægtig, det gør mig meget ked af det. Jeg ved, at det ikke vil hjælpe at komme i pleje. Men det hjælper ikke at snakke med ham eller med min mor, de er hele tiden sur på mig og min søster. Fra den 13-årige pige

Redaktøren svarer:

Kære 13-årige pige!

Først og fremmest vil jeg gerne undskylde for det sene svar! Når det så er sagt, hvor er det godt og sejt, at du har skrevet herind til os.

Jeg synes det er meget synd for dig, og uretfærdigt, at du skal opleve at blive talt ned til af din egen far! Det er på ingen måde i orden, og helt enormt tarveligt af ham, at få dig til at få det dårligt med dig selv.

At din far har behov for at tale ned til dig, må være et udtryk for hans egen dårlig selvværd og usikkerhed. Det er på ingen måde en undskyldning, men du skal vide, at der intet er i vejen med dig!

Selvom du mener, at du er lidt overvægtig, er det på ingen måde okay, at han fortæller dig det på den måde. En kærlig og omsorgsfuld far hjælper sit barn, han taler ikke ned til sit barn og får det til at få det dårligt med sig selv.

Du beskriver, at du heller ikke kan tale med min mor og søster om det, fordi de hele tiden er sure. Er der andre du kan tale med? Måske du har en god lærer eller pædagog du kan tale med? Eller måske der er en skolepsykolog tilknyttet skolen?

Jeg vil foreslå at du tager kontakt til en udenfor familien, og indvilliger vedkommende, i dine oplevelser og fortæller hvad det gør ved dig.

Jeg ved det kan være enorm grænseoverskridende at fortælle andre om, hvad der foregår der hjemme, men det er vigtigt, at der bliver sat en stopper for din fars adfærd med det samme!

Han skal ikke have lov til at give dig dårlig selvværd eller få dig til at tro, at du ikke er god nok. For det er du! Du er helt som du skal være, uanset hvad du vejer og hvordan du ser ud.

Du fortæller at du har fået 12 i matematik, hold da op hvor er det bare flot! Du skal være stolt af dig selv, også selvom du ikke får den anerkendelse, som du måske havde håbet af din far.

Prøv at se, om du kan snakke med nogle om de ting der foregår derhjemme, måske vedkommende kan hjælpe dig med at få talt med dine forældre så de forstår, hvor ked af det det gør dig, når han kalder dig de ting.

Du må ALDRIG tro på de grimme ting du bliver kaldt, du er fantastisk lige som du er, og der er ikke nogen der skal fortælle dig andet!

Husk på, at du altid er velkommen til at skrive herind igen!

Jeg ønsker dig al held og lykke i fremtiden!

De bedste hilser Maria Kristiansen

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.