Min plejemor er blevet en anden

af Musen, 16 år 9 år i pleje - publiceret den 15. Jan 2013
Hej ...

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre lige nu - der er kun en ting, jeg er sikker på. Jeg vil ikke bo hos [min plejemor] mere. Jeg mistede min plejefar for et år siden, og hun mistede med samme ord sin mand.

Hun er blevet den største (*****); efter han er død.

Hun stoler ikke på mig, hun tror, jeg lyver. Den eneste, hun stoler på, er min plejelillebror.

Og det værste er nok, at hun ikke har lagt mærke til, at jeg har cuttet i mig selv i snart et år. Ikke på grund af min plejefars død - men pga. hende.

Hvad skal jeg gøre? Jeg vil ikke bo her mere, men vil sgu heller ikke såre hende.

Redaktøren svarer:

Hej Musen,

Det er rigtig trist at læse dit brev, og at I har mistet din plejefar. Det kan være meget svært at miste nogen, og mennesker opfører sig på forskellige måder, når de mister nogen, de holder af. Det er dog ikke okay, at din plejemor er begyndt at behandle dig anderledes. I burde i stedet stå sammen og hjælpe hinanden i de svære tider.

Har I talt om, hvad der er sket mellem jer? Hvorfor tingene har ændret sig?

Jeg tænker, at det bedste for jer er at kontakte socialrådgiveren, der har din sag, og fortælle om jeres situation. Det bedste ville være, hvis I sammen kan få hjælp til at få det godt igen og til igen at være en familie, der har det godt. Der er noget, der hedder Familiebehandling, måske det er en mulighed. Der kan I få hjælp til at tale om de ting, der er svære, og de ting I hver især er kede af og skuffet over.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du kontakter kommunen og fortæller, at du har brug for hjælp til at ændre situationen, da det ikke er godt for dig at have det så svært, og det er alvorligt, når man begynder at skære i sig selv, fordi man er ked af det.

Hvis du synes, det er svært at tage kontakt til kommunen, kan du måske få hjælp til det af en lærer eller en anden voksen, som du har det godt sammen med. Du kan også ringe og tale med anonym rådgivning ved børnetelefonen på tlf. 116 111 eller se mere på hjemmesiden http://www.bornetelefonen.dk/.

Jeg håber, du finder en løsning og får det bedre.

De bedste hilsner

Camilla

Kommentarer:

Jeg synes, at du skal snakke med kommunen eller din sagsbehandler. Det ville jeg gøre, hvis jeg var dig.
Af teis 10 år 9 år i pleje
18. January 2013

> Skriv kommentar