Ny familie

af J, 15 år - publiceret den 26. Aug 2018
Hej, jeg er en pige på 15 og vil gerne i plejefamilie. Har det dårligt med at være i min egen, synes de er for hårde imod mig. Må ikke besøge en ven i en weekend, og han bor på Fyn, og jeg bor i Jylland. Må nærmest ikke en skid, må knap nok besøge mine venner fra min efterskole, synes min familie er for overbeskyttende. Kan godt passe på mig selv. Håber I kan give mig et råd for vil gerne til Fyn og bo hos en plejefamilie.

Redaktøren svarer:

Kære J,

Tusind tak for dit brev!


Jeg kan høre på dig, at du føler dine forældre er strenge, at du ikke får lov til noget, og at de er overbeskyttende.

Det kan være rigtig svært, når man er teenager og selv gerne vil bestemme alt, og man selv synes man er voksen nok til at gøre ting, som ens forældre ikke er enige i.

Jeg havde det på præcis samme måde, da jeg var teenager og boede hjemme hos min mor og hendes kæreste. Jeg måtte altid mindre end alle andre, og jeg følte dengang, at det var SÅ uretfærdigt.

Du skriver også, at de er overbeskyttende. Selvom det kan føles som om, at de prøver at forhindre en i, at lave sjove ting sammen med ens venner, så lyder det faktisk som om, at de passer rigtig godt på dig. Efter jeg selv blev ældre, fandt jeg ud af, at alle de strenge regler som jeg var underlagt i virkeligheden bare var mine forældre, som passede rigtig godt på mig.

Jeg ved ikke, hvor meget du kender til at bo i plejefamilie, men hvis børn kommer i plejefamilie, så det er som oftest fordi, at deres forældre har et misbrug, er ustabile eller ikke er i stand til at være forældre over for deres børn. Det lyder ikke på dig, som om det er tilfældet med dine forældre.

Det betyder selvfølgelig ikke, at det for dig kan føles hårdt og svært, men det er helt normalt, når man er teenager og gerne vil nogle ting ens forældre er uenige i man skal. Derfor kan man godt tænke, at det bedste i verden bare ville være at få en ny familie.

Men en ny familie er bestemt ikke altid en rar løsning, og i dit tilfælde, lyder det mere som om, at dine forældre passer rigtig godt på dig.

Måske en løsning kunne være, at du sætter dig ned og taler med dine forældre og måske kan finde et kompromis? Så både du føler, at du kan få lov til nogle af de ting, som du gerne vil, og at dine forældre stadig kan beskytte dig og sørge for, at du har det godt :-)


Held og lykke i fremtiden!

Mvh
Maria Kristiansen

> Skriv kommentar