Ny familie

af E, 17 år 2 år i pleje - publiceret den 30. Dec 2018
Hej, jeg er en pige på 17 år, som har det meget skidt hjemme ved min forældre. Jeg bliver slået næsten hver dag, jeg må ingenting, må ikke være sammen med mine venner for mine forældre. Jeg har 3 mindre søskende, og når de bliver sure eller ked af det, så er det mig, som det går ud over. Jeg kan ikke holde til at være i denne familie her mere, har levet med det har i 15 år, og nu er min grænse gået. Siden 6. klasse har jeg haft selvmordstanker, og har prøvet at komme væk med uden held.

Redaktøren svarer:

Kære E

Tak for dit brev og dit mod til at skrive herind! Det er godt du skriver, det lyder somom, at det er rigtig svært for dig at være derhjemme.

Først og fremmest vil jeg fortælle dig, at det er forbudt at slå børn i Danmark og det er en meget alvorlig sag at blive slået i hjemmet. Jeg vil råde dig til at anmelde det til de sociale myndigheder i den kommune, du bor i. Både for din egen skyld, så du kan komme ud af den vold, du befinder dig i, men også for dine søskendes skyld. Myndigheder skal tage en sådan sag meget alvorligt! Hvis det kan være svært for dig lige at vide, hvor du skal henvende dig, hvad du skal sige og generelle tanker omkring, hvad kommer der så til at ske, vil jeg anbefale dig at få en voksen du har tillid til til at hjælpe dig og i første omgang. En pige som dig skal ikke gå rundt med selvmordstanker, det er er du simpelthen for meget værd til! Jeg har selv kæmpet med, at jeg ikke har følt mig elsket og ikke haft en følelse af, at jeg har ret til at være her. Men det har jeg, og det har du også! Mange års terapi har hjulpet mig til at finde troen på mig selv og jeg ønsker også for dig, at du skal finde nogle voksne i dit liv, som kan hjælpe dig videre. Videre til et liv, som du trives i og hvor dine grænser ikke bliver overskredet, som de gør derhjemme ligenu.

Ift dine selvmordstanker så er det afgørende, at du får snakket med et andet menneske omkring det. Det er vigtigt for mig at fortælle dig, at du ikke er alene om at have det sådan. Da det kræver en mere dybdegående støtte, end jeg kan give dig her på brevkassen, vil jeg råde dig til at kontakte Livslinien, som har telefonisk rådgivning hver dag fra 11-04. Deres tlf nummer er 70 201 201. De er eksperter i at have gode og udviklende samtaler omkring selvmordstanker og de er meget kompetente til at vise dig, at der er andre udveje.

Du må endelig skrive herind, hvis du har mere på hjerte eller har flere spørgsmål.

Kærlige hilsener,

Louise

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.