Overvejer at komme i pleje

af Anonym, 14 år - publiceret den 14. May 2016
Som i kan se på overskriften så overvejer jeg at komme i pleje.
Det er noget jeg gerne har ville lige siden jeg var helt lille. Af det jeg kan huske så, blev jeg slået af min mor som lille, når jeg ikke hørte efter, også bare når jeg ikke opførte mig på den måde som hun ville ha jeg skulle opføre mig på.
Det er dog ikke noget hun gør længere, men hun kan godt true/ lægge op til hun vil slå mig. Hun skælder mig ud hver dag, og det er bare over små ting, som fx hvis jeg glemmer at smide en strømpe i vaskekurven, vi skændes også ret tit.
Det skal også lige siges at min mor er Asiat, og derfor ikke rigtigt kender til de danske love. Også til min far. Da jeg var omkring 8-9 års alderen kom min far slemt til skade, hvor der så kun var 10% chance for at han ville overleve, så allerede i en tidlig alder måtte jeg blive "voksen". Min far overlevede, men der er mange bivirkninger.
Lige siden det med min far, har jeg været meget følsom. Her for et par uger siden kom jeg hjem til en meget sur far, han sagde han skammede sig over at have sådan datter som mig (jeg ved ikke hvad jeg har gjort )
Jeg føler ikke at vi har så tæt et forhold mere, efter han har sagt det. Mine forældre inviterede min onkel fra thailand på besøg, hvilket resulterede i, at jeg mistede mit værelse, for han skulle have et sted at sove. (Han skal være her i 2 måneder)
Jeg mistede mit frirum, det eneste frirum jeg har nu er ude ved min hest, men det er bare ikke nok. Har sagt til mine forældre hvordan jeg har det, men de lytter ikke. Det virker heller ikke til at min halvsøster kan li' mig, for hun sender nogle gange beskeder til mig hvor der fx. kan stå "hvorfor kan du ikke finde ud af noget, man skulle tro din hjerne var en betonklods" den eneste jeg føler jeg kan tale med herhjemme er min halvbror.

Jeg har ikke rigtigt nogen jeg kan snakke med, for føler ikke at der nogle der kan sætte sig ind i det. Syntes I jeg skal kontakte kommunen omkring en plejefamilie eller?

Redaktøren svarer:

Kære Anonym,

Tusind tak for dit brev. Det kræver mod at række ud efter hjælp når man står i en svær situation som din, og jeg har kæmpe respekt for at du har skrevet her til Børnetinget!

Du spørger om vi synes du skal kontakte kommunen omkring en plejefamilie. Mit svar er ja! Jeg synes absolut du bør kontakte dem! Den opførsel fra din families side som du fortæller om er langt over grænsen for hvad der er ok. Du fortjener at blive behandlet ordentligt, og vold og og trusler er direkte ulovlige i Danmark, uanset om man har sat sig ind i lovgivningen eller ej.

Jeg blev selv anbragt som 15-årig og det lyder som om du har værre kår end jeg havde dengang. Det var først mange år senere jeg virkelig begyndte at forstå hvor skidt det stod til da jeg voksede op, og jeg fornemmer en tilsvarende tvivl hos dig når jeg læser dit brev. Derfor vil jeg runde af med at gentage min pointe: du fortjener at blive behandlet ordentligt, og det bliver du ikke nu!

Held og lykke på din rejse - du er mere end velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen

Reiner Kiis

> Skriv kommentar