Plejebørns rettigheder!

af Plejebarnet, 18 år 8 år i pleje - publiceret den 10. Jun 2008
Kære redaktører, Maia, Sisse og Svend.

Mit forhold til mine plejeforældre et enormt dårligt. Det er især, fordi de ikke har andet end penge i hovedet, og så kommer de altid med nedsættende bemærkninger om mine forældre, såsom beskyldinger om mandschauvinisme mod min far og lignende, hvilket slet ikke er tilfældet ( "konflikten" mellem min far og min plejemor skyldes, at han fra starten af sagde til min plejemor, at hun manglede hjerterum, hvilket jeg også mener er tilfældet).

Jeg har en konsulent fra [organisation] som tilsynsførende, men lige meget hvad jeg fortæller ham, ender han altid med at konkludere, at jeg har det fint.

Jeg skal til statusmøde i morgen med min sagsbehandler fra kommunen, konsulenten og mine plejeforældre. Da mødet omhandler min fremtid, havde jeg foreslået, at det blev holdt på et neutralt sted, og at min far blev inviteret, men dette blev afvist. Har de ret til det? Hvor dårligt skal man behandles, for at det kan betragtes som nedværdigende behandling?

Kunne I ikke få en aftale med en advokat om at besvare spørgsmål her på siden? Jeg tror, at mange plejebørn/anbragte børn føler sig dårligt behandlet og gerne vide, hvor de står juridisk set.

Redaktøren svarer:

Hej Plejebarn.

Tak for dit indlæg og undskyld mit lidt sene svar, men jeg har desværre været ramt af sygdom, hvorfor jeg først har kunne besvare dit indlæg nu!

Jeg er ked af at høre, at du har et problematisk og konfliktfyldt forhold til dine plejeforældre.

Jeg er ligeledes ked af at høre om din oplevelse af ikke at blive taget alvorligt af den tilsynsførende.

Jeg kan fortælle dig, at jeg har stået i fuldstændig samme situation, da jeg boede i plejefamilie. Jeg var også ked af denne og prøvede også at gøre min tilsynsførende opmærksom på problemerne, men følte mig også negliceret.

Det er aldrig rart og ikke okay, hvorfor jeg synes, at du igen skal prøve at snakke med personen om det igen - eller snakke med din sagsbehandler om det. De skal lytte til dig, og din mening er vigtig.

Jeg ved ikke. hvad baggrunden er, for at din far ikke er blevet inviteret med til mødet.

Som udgangspunkt har han ret til at deltage, såfremt du insisterer, idet du jo er 18 år gammel og dermed i praksis er selvstændig myndig.

At der er blevet givet afslag på dit ønske om din fars tilstedeværelse på mødet, ved jeg ikke hvorfor, men jeg synes, du skal spørge din sagsbehandler og få en forklaring. Måske giver den mening, måske ikke, men så har du da fået en forklaring.

Hvordan gik mødet så?

Jeg giver dit ønske om juristhjælp videre til min chef, og så må vi se, men godt forslag:-)

Knus fra Maia

> Skriv kommentar