Plejefamilie

af Pigen .., 11 år - publiceret den 10. Mar 2015
Hej!

Jeg har det lidt svært derhjemme, da jeg føler, at jeg er glemt.
Jeg vil gerne i plejefamilie da jeg ikke har det godt derhjemme ..
Hvordan gør man det?

Redaktøren svarer:

Hej Pigen ...

Mange tak for dit brev. Følelsen af at være glemt er noget som mange unge (anbragte eller ej) kan genkende. Det er bestemt ikke en rar oplevelse at føle sig overset, og tanken om en ny start i en plejefamilie kan fremstå som en rigtig fin løsning.

Hvis du gerne vil i plejefamilie, vil jeg råde dig til finde en voksen, som kan hjælpe dig med at kontakte kommunen. Børns Vilkår (www.bornsvilkar.dk) har et såkaldt bisidder team, som netop kan bruges til den slags, og det er helt gratis. De tilbyder også samtaler og anden hjælp som du måske kan bruge. En anden mulighed kunne eksempelvis være en lærer, som du stoler på. Denne person kan hjælpe dig med at komme i kontakt med de rette mennesker ved kommunen, hjælpe med at huske hvad der blev sagt til møder og så videre. Det er ikke sikkert at kommunen vil finde en plejefamilie til dig, men du har i hvert fald muligheden for at få din historie fortalt og få støtte i en svær tid.

Jeg må dog desværre sige, at en anbringelse ikke nødvendigvis lever op til de forventninger, man kan have til det; jeg følte mig glemt og ensom både før, under og længe efter min anbringelse. Min erfaring er, at man ikke kan flygte fra de følelser, som man har. Du har skrevet herind, og det kræver mod. Jeg håber at du også har modet til at række ud til de mennesker, som betyder mest for dig - selv hvis de kan føles fjerne.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig det bedste. Du er meget velkommen til at skrive igen!

Venlig hilsen Reiner

[Vi beklager meget, at dit brev og svar blev væk, da vi skiftede side. Mvh Nick, webmaster]

> Skriv kommentar