Plejefamilie

af Ken, 15 år 1 år i pleje - publiceret den 12. Nov 2015
Hej jeg er 15 år og bor med mine forældre som er virkelig træls at høre på.
Jeg vil gerne vide om man kan få et helt nye forældre, altså der måske ville brug deres tid på mig. Min forældre har altid været sure, nogle gange er de lidt glade, men når de bliver sure så er det bar falske ting der kommer ud af deres munde.
Jeg vil rigtig gerne have hjælp, fordi jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når mine forældre skælder mig ud hele tiden. Den påvirker min skolegang. Jeg kan næsten ikke gå i skolen uden at være trist.

Redaktøren svarer:

Hej Ken.

Tak for dit brev! Det er ikke let at være uvenner med sine forældre hele tiden, og det er godt at du forsøger at finde en løsning på de problemer der er mellem jer. Jeg levede selv i flere år med konstante skænderier med mine forældre før jeg blev anbragt, så jeg ved hvor udmattende det er.

Du spørger om man kan få nye forældre, og jeg må sige at det korte svar er nej. For det første kræver det at du bliver anbragt, og for det andet er det ikke alle anbragte som kommer i plejefamilie. Jeg blev selv placeret i en midlertidig plejefamilie i et par måneder, hvorefter jeg kom på døgninstitution til jeg blev 18 år. Uanset hvad er det ikke sjovt at være systembarn, så jeg vil råde dig til at finde en løsning med dine forældre.
I dit brev fortæller du at dine forældre ofte er sure, og at du ville ønske at de ville bruge mere tid på dig. Har du fortalt dem hvordan du har det? Måske er de ikke klar over at du er trist og ønsker hjælp, og jeg tror det er vigtigt at du får fortalt dem om de tanker og følelser du tumler med. Hvis du frygter et skænderi kan du skrive et brev til dem, så ved du at du bliver hørt. En anden mulighed er at tale med personalet på din skole. Måske er der en lærer som du har et særlig godt forhold til?

Jeg håber du kan bruge mit svar, og at jeres forhold bliver bedre. Min fornemmelse er at du er glad for dine forældre selv om de er sure, og på trods af at jeres hverdag er kørt lidt af sporet tror jeg også de er glade for dig – ellers ville de jo ikke bruge så meget energi på dig.
Du er meget velkommen til at skrive igen. Held og lykke!

Med venlig hilsen
Reiner

> Skriv kommentar