Plejefamilie

af 12 årig pige., 12 år 12 år i pleje - publiceret den 04. Oct 2018
Hej, jeg er en pige på 12 år.

Jeg ville gerne i plejefamilie, for jeg har tidligere haft en snak med kommune, men de tog mig ikke seriøst. Jeg sagde til min skole, at jeg bliver slået derhjemme og min lærere lovede mig, at det ikke vil ske igen, hvis dem fra kommunen kom og snakkede med dem.

De kom så hjem til mig og havde en snak, men jeg var bange for, at det ville ske igen, så jeg forsvarede mine forældre til et møde, som vi havde med kommunen, for jeg var bange for at få tæsk igen. Jeg vil gerne i plejefamilie, men jeg er bange for, at mine forældre får at vide, at jeg har skrvet herind (jeg skriver for en veninde). Jeg har aldrig været i en plejefamilie

Redaktøren svarer:

Kære pige på 12 år.

Hvor er det bare super godt, at du skriver herind, for det lyder godt nok ikke, som nogen rar situation du står i. Jeg er rigtig ked af at høre, at du bliver slået derhjemme og også at det ikke gik særlig godt, da du bad om hjælp fra dine lærere.

Det er svært, at skulle snakke med en fra kommunen, som man slet ikke kender, og jeg kan godt forstå, at du var bange for, hvad der ville ske efterfølgende.
Jeg kan huske, at der var mange ting, som jeg heller ikke fortalte min socialrådgiver, da jeg var barn, fordi jeg var bange for at tingene ville blive endnu værre… men også fordi, at det i det hele taget kan være svært at snakke om, at man for eksempel bliver slået derhjemme.
Desværre er det bare rigtig vigtigt, at man fortæller det hele som det er, for hvis kommunen ikke ved hvad der foregår, kan de jo heller ikke hjælpe én.

Jeg synes, at du skal få en snak med din socialrådgiver fra kommunen igen, hvor du fortæller det hele som det er – og også hvor du fortæller at du er rigtig bange for at få flere tæsk, hvis dine forældre finder ud af, at du har sagt det til nogen.
Var dine lærere med til mødet sidste gang, eller var det kun dig, dine forældre og nogle fra kommunen?
Jeg tror nemlig, at det vil være en rigtig god idé for dig, at have en voksen med til mødet, som kan hjælpe dig, så du ikke skal være alene derinde.

Børns Vilkår har noget, der hedder en ”bisidderordning”, her kan børn og unge snakke med en voksen, hvis de har det skidt derhjemme. Den voksne kan tage med til møder på kommunen, så man får støtte til både at få sagt de rigtige ting, og også til at få den hjælp som man har brug for.
Du kan ringe til dem på telefonnummer: 35 55 55 59, mandag-torsdag imellem kl. 09-16 og fredag fra kl. 09-15. De har også en chat på deres hjemmeside, hvis det er nemmere for dig.
Du kan læse mere om det her https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/

Jeg håber, at du fortsætter med at snakke med dine lærere, om hvordan det går derhjemme, så der er nogle voksne omkring dig, der ved hvordan du går og har det. De kan også underrette kommunen, hvis de kan se at nogle af deres elever ikke har det godt hjemme.
- Og hvis du fortæller dem, at du ikke turde at være ærlig på kommunen, fordi du var bange for hvad der ville ske – er jeg sikker på, at de godt vil kunne forstå dig. Det kan nemlig være rigtig svært som ung, at skulle bære på sine skuldre.


Du må endelig skrive herind igen, hvis du har brug for det.
Jeg ønsker dig alt det bedste.
Mange hilsner,
Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.