Selvmordstanker

af E, 14 år 4 år i pleje - publiceret den 02. Nov 2018
Hej ......

Jeg har det pissedårligt, jeg har selvordstanker 24/7 .....
Jeg har søgt på, hvordan man kan dræbe sig selv uden folk kan se noget ...
Jeg cutter og vil bare gerne væk nu

Redaktøren svarer:

Hej E

Først og fremmest vil jeg undskylde for det meget sene svar. For de tanker du sidder med er meget alvorlige, og du skal selvfølgelig have hjælp så hurtigt som muligt.
Jeg kan se at Jonas allerede har henvist til livslinien, og jeg håber inderligt at du har gjort brug af dem.
Du skriver jo desværre ikke noget om, hvorfor du har det dårligt, så det er svært for mig præcist at vide, hvorfor du har det sådan, og give dig gode råd på den front.
Til gengæld kan jeg fortælle dig, at selvmord aldrig er løsningen! For selvom det virker som det bedste nu og her, så skal man huske på, hvad det gør ved menneskerne omkring en. Jeg ved godt at du er anbragt, og igen kender jeg ikke til din situation og din historie, men jeg er overbevist om, at du har minimum et menneske i dit liv, som ønsker at du skal leve. Jeg ved at det kan være hårdt, men du er nødt til at tænke på den ene person så. Tænk over hvad den person ville føle, når vedkommende fandt ud af, hvad du havde gjort. Vedkommende ville højst sandsynligt føle enorm skyld, og tænke at de skulle have gjort noget for at stoppe dig, selvom vedkommende ikke vidste, hvor dårligt du havde det.
Selvmord er jo en permanent løsning på ens problemer, men oftest er det starten på nye problemer, for de mennesker der står tilbage. Det vil jo også være enormt traumatisk for den som finder dig, også selvom du skriver at du søgt på måder at gøre det på, så man ikke kan se det. Det vil jo under alle omstændigheder blive opdaget.
Jeg kan udmærket godt huske, hvordan det var at være 14 år, og hvor forfærdeligt livet kunne føles. Det føles som om, at det aldrig bliver bedre, og at der ikke er nogen, der forstår en. Man føler at man er alene med sine problemer, og når man så endda har en anbringelsesbaggrund, så bliver det hele bare forværret, fordi man måske ser andre børn og unge, som lever et helt ’’normalt’’ liv med deres familie.
Jeg har selv forsøgt at tage mit eget liv, og jeg fortryder den dag i dag, at jeg ikke bad om hjælp i stedet. At se og høre den tristhed menneskerne omkring mig følte, er stadig noget, jeg husker tydeligt. Derudover var det en forfærdelig oplevelse at ryge på hospitalet og få stukket en masse slanger i halsen, og blive tvunget til at kaste op. Og så fandt jeg også ud af, hvor alvorlig skade jeg kunne have påført mig selv resten af mit liv.
Jeg var også selvskadende, og jeg ved hvor meget det lindrer de smerter, man føler inden i. For man har svært ved at finde ud af, hvordan man ellers skal komme igennem alt det dårlige.
Og selvom det kan lyde lidt forkert, så er du heldigvis ikke den eneste som føler eller har følt at livet ikke er værd at leve mere. Og det kan komme dig enormt meget til gavn, fordi du så netop kan dele dine følelser med en eller flere, som forstår dig.
Desværre går mange og har det enormt dårligt, uden at fortælle nogen om det. Måske du føler at du ikke må vise svaghed? For så kan jeg love dig for, at det ikke er svaghed, men derimod er styrke og mod. Selvom der er mange trælse ting ved at blive ældre, så giver det også visdom, og jeg er så stolt over, at jeg i dag tør at spørge om hjælp, bare der er det mindste galt. Det vil du heldigvis også finde ud af, når du bliver ældre.
Har du overvejet at snakke med din socialrådgiver om dette? For så vil du med garanti blive tilbudt den rigtige hjælp, hvor du kan komme til at snakke med en eller flere professionelle om dine tanker og følelser. For selvom det kan føles som om, at de voksne ikke lytter til en, og man egentlig hellere vil snakke med sine venner om det, så er der nødt til at være en indover, som ved man gør i sådan nogle situationer. Og det ved en psykolog fx.
Jeg ved godt at det jeg skriver kan lyde hårdt, og jeg prøver på ingen måde at bebrejde dig, i forhold til de følelser du har, men det er bare så vigtigt for mig at påpege, hvor alvorlig din beslutning vil være.
Jeg håber at mit svar har fået dig på andre tanker, og du skal være mere end velkommen til at kontakte os igen, hvis du ikke føler at tingene er blevet bedre, men du er selvfølgelig også velkommen til at skrive, når du forhåbentligt får det bedre.
Med alt håb om at du kommer på andre tanker
Sara

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.