Skal jeg fortælle at jeg er plejebarn?

af :), 16 år 10 år i pleje - publiceret den 02. Mar 2010
Hej Børnetinget.

Efter at have læst og skrevet på jeres hjemmeside har det sat en del tanker i gang hos mig.

Jeg er nemlig i plejefamilie, hvor jeg bor fast. Jeg ser min mor en gang om måneden, og det har jeg det fint med. Min klasse ved ikke noget om, at jeg er i pleje, men jeg tror måske, jeg har fået lyst til at fortælle dem.

Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor jeg fik lyst til at fortælle det, og jeg er måske også lidt bange for, at det bare er en impulsiv tanke. Jeg har det nemlig fint med, at de ikke ved det, men på den anden side ...

De kunne sikkert også lære noget om det at være plejebarn, og nu hvor de har kendt mig i lang tid, så er jeg egentligt ikke bange for, at det ikke vil blive accepteret ...

Men igen, det vil jo lige så stille sive ud, og når jeg møder nye mennesker, vil de måske have fordomme. Mine bekendte vil nok også finde ud af det, og jeg er bange for, at de vil tage afstand fra mig ... Men på den anden side, så svarer det jo (næsten) til at være adopteret, og det er jo en del af mig.

Hvad tænker I?

Kærlig Hilsen
:)

Redaktøren svarer:

Hej :-)

Tak for dit indlæg.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Der er, som du selv så fint er inde på, mulighed for, at det kan gå både den ene og den anden vej. Der er ingen garantier for noget her i livet, så det bedste råd, jeg kan give dig, er, at du må mærke ekstra godt efter inde i dig selv, i forhold til hvad der føles rigtigt, og følge denne fornemmelse. Jeg tror, du inderst inde kender svaret på trods af forvirringen omkring det.

Held og lykke med det.

Knus Maia

Kommentarer:

Jeg tænker, at du vil føle dig mere tro mod dig selv og opleve et tættere forhold til dem omkring dig, hvis der ikke er en del af dig, du føler, at du ikke deler med dine omgivelser.

En god idé er nogle gange at få skolen med ind over og høre, hvad de har af erfaringer, og om de har nogle forslag til, hvordan I som klasse måske kan tage det op.

Det lyder farligt. Men det er det slet ikke.

Du har sikkert en klasselærer eller en anden lærer, du har et godt forhold til, og som kan tage en professionel og afklarende snak med klassen, hvor emnet bliver bragt op.
Af Hauballe 19 år 8 år i pleje
07. March 2010

> Skriv kommentar