Skal jeg fortælle det til min klasse?

af Madea, 14 år - publiceret den 14. Sep 2004
I klassen ved de, at jeg bor i pleje, men de spørger mig, om hvorfor jeg bor i pleje, men jeg ved ikke, om jeg har lyst til at sige det. Men jeg ved, at det er svært at forklare det. Hvad skal jeg gøre???

Men skal jeg gøre det???

For de spørger mig næsten hele tiden om det!!!

Knuzzz Madea

Redaktøren svarer:

Hej Medea.

Tak for dit spørgsmål.

Det kan være meget svært at finde ud af, om man skal fortælle sine klassekammerater grunden til man er i plejefamilie eller ej.

Jeg synes, det afhænger meget af, hvad du føler er det bedste for dig.

Hvis du gerne vil fortælle dem det, men er bange for deres reaktion, kan du få din klasselærer til at hjælpe dig med at få det sagt.
Det vil formentlig gøre det noget lettere for dig. Hun vil stå ved din side og kan også hjælpe dig med evt. spørgsmål fra dine klassekammerater.

Omvendt, hvis du ikke har lyst eller mod til at sige det til dine klassekammerater, synes jeg det er vigtigt, at du siger fra. Du må fortælle dem, at du ikke er parat til at snakke om det lige nu - måske på et senere tidspunkt, men ikke lige nu. Jeg ved godt, at det her lyder lettere end det er, men dine klassekammerater skal respektere, at du ikke har lyst til at snakke om det. Dette kan du evt. også gøre sammen med din klasselære, hvis det er svært for dig at få det sagt.

Jeg er sikker på, ligegyldig hvad du vælger, at det er det rigtige for dig.
Held og lykke med det. Skriv gerne igen og fortæl mig, hvordan det går og hvad du har gjort.

Knus og kram Maia

Kommentarer:

Jeg ville sige det. Jeg har selv sagt det, og det er meget nemmere, nu hvor de ved det.
Af sofi 13 år 7 år i pleje
27. September 2009

Jeg er blevet nedvurderet en del (ergo mobbet); men jeg har da nemmere ved at takle det nu, hvor jeg er blevet ældre.
Af Annimanny'i; 13 år 12 år i pleje
06. October 2009

Hej ...

Jeg bor i pleje hos min [familie], og da jeg gik i femte klasse, havde jeg kun sagt til to tætte veninder i klassen, hvad der var grunden til, at jeg ikke boede hos min mor. Alle de andre var super nysgerrige, men jeg turde ikke sige, at det var, fordi min mor var misbruger og tog stoffer.

De to veninder troede jeg virkelig, at jeg kunne stole på, men nej, de fortalte det videre, og til sidst kom der rygter i klassen med, at min mor var syg i hovedet. Hun var luder, narkoman og dit og dat ...

Til sidst besluttede jeg mig for at stå frem og være ærlig og fortælle sandheden. De spurgte så ind til det, og jeg var ærlig ... Det er bedre selv at fortælle folk sandheden, end at de selv laver rygter om én ... Det har jeg lært ... Det er ikke din skyld, at tingene er, sådan som de er. Det har intet med dig at gøre ... Så vær ærlig over for folk ... Det er klart det bedste ...
Af viccér 14 år 7 år i pleje
26. February 2010

Jeg fortalte det til min klasse samme dag, som jeg startede, og de tog alle godt imod det. Jeg slap for alle spørgsmål, og hvis de har glemt det, kommer de og spørger. Når jeg så har svaret, siger de bare: "Nå, ja, det er rigtigt".
Af moise 15 år
03. March 2011

Hej Madea.

Jeg synes, du skal fortælle din klasse, hvorfor du er i plejefamilie. Jeg har selv fortalt min klasse, hvorfor jeg er i plejefamilie.

Håber du får det godt med at fortælle det.

KH Joy
Af Joy 11 år 9 år i pleje
17. February 2011

Det er svært første gang, men når de ved det, er det en god fornemmelse.
Af Dennis 12 år 12 år i pleje
10. March 2011

Jeg har selv fortalt min klasse det, og de synes, det var fedt, at jeg selv sagde det, sådan at det blev rigtigt sagt, som jeg gerne ville have det.

Jeg er aldrig blevet mobbet med det, og alle tog det meget pænt. Det kan godt være rigtig svært at få det sagt, men det var dejligt, at de ikke blev ved med at spørge mere ...
Af malulle 15 år 8 år i pleje
06. April 2011

> Skriv kommentar