Skolekammeraterne blander sig i mit liv

af Susser, 13 år - publiceret den 02. Dec 2004
Hejsa Maia.
Igen igen igen.
I øjeblikket går det okay med min far og det hele...
Min kæreste har nu været her hjemme hos mig 3 gange, og det hele går okay...

Men så er det jo så en anden ting, som bliver ved med at gå mig på nerverne!!!
Nede i skolen startede det med, at jeg fortalte det med min kæreste og jeg til nogle veninder... Inden længe vidste alle pigerne i klassen det... Og inden længe vidste alle drengene i klassen det... Og inden længe vidste min parallelklasse det også...
Jeg var lidt sur over det med drengene i klassen og paralelklassen i starten... Men er kommet over det...

Så det er ikke så meget, at de ved det, men drengene i parallelklassen bliver ved med at spørge: "Nå, hvordan går det med din bror/halvbror; nå, hvor mange gange om dagen går I i seng sammen..." Og nogle begynder til med at stå og diskutere, om han kan komme i fængsel, hvis vi går i seng sammen....

Og det er pisse irriterende, at de bliver ved... De skal bare ikke blande sig!!!
Jeg startede med at flippe ud på 2 af drengene i min klasse, og nu tror jeg, at de har fattet, at de ikke skal sige alle disse ting, men det er nu heller ikke så meget min egen klasse, men mere min parallelklasse...
Hvad skal jeg gøre?
Hvordan skal jeg gøre det?
Hvornår skal jeg gøre det?
HJÆLP.......!

Mine veninder siger bare, at jeg skal lade som ingenting og bare være ligeglad og ignorere dem...!
Men det kan jeg bare ikke... Nu har jeg gået i en måned og ikke kunnet komme igennem en eneste dag uden at nogle spørger til ham, og det er pisse irriterende!!!

Knuz Susser

Redaktøren svarer:

Hej Susser.

Tak for din mail! Dejligt at høre fra dig igen.

Det er skønt at høre, at det er gået i orden med din far.

Sikke noget møg med din parallelklasse. Først og fremmest synes jeg, at det er godt, at din egen klasse ikke i lige så høj grad gør livet surt for dig, som det tyder på, at din parallelklasse gør. Men jeg kan godt sætte mig ind i, hvor irriterende det må være for dig hele tiden at skulle stå model til deres belastende udtalelser om dig og din kæreste.
Jeg synes først og fremmest, at du skal fortælle dine veninder, at du blev ret ked af, at de sådan går og fortæller hemmelige ting videre vedr. dit liv, som ikke skulle have været videre. Du kan fortælle dem, hvad det har haft af konsekvenser for dig og samtidig bede dem om ikke at sige ting videre om dig en anden gang, medmindre du har sagt god for det! Du skal fortælle dem, at du ikke siger dette for at være efter dem, men fordi du godt vil have dem til at tænke over det en anden gang.
Når det er gjort, tænker jeg med hensyn til din parallelklasse, at du skal gøre, som dine veninder anbefaler. Simpelthen at ignorere dem. Jeg ved godt, at det lyder lettere, end det er, men jeg tænker, at grunden til, at de bliver ved med at snakke, stille spørgsmål mv. hænger sammen med, at de opfanger en reaktion fra din side af. De kan mærke på dig, at det går dig på, og det tror jeg udelukkende er grunden til, at de bliver ved. Nogle mennesker bliver desværre "høje" af at se andre lide. Dette er ofte folk, som har det skidt med sig selv på den ene eller anden måde. Det, at de har det så skidt med sig selv, betyder oftest, at de får en umiddelbar tilfredsstillelse ved at kunne køre på andre mennesker, så de i et øjeblik eller to kan slippe for at forholde sig til sig selv og deres egen utilstrækkelighed. Lader du som ingenting, og virker du, som om det slet ikke går dig på, er jeg sikker på, at de taber interessen! Du er jo ikke interessant, når ikke de kan gøre dig vred og sur. Jeg ved godt, at mit råd kan synes uoverskueligt og føles som en ringe trøst i forhold til, at du rent faktisk står og har det svært med det lige nu, men jeg er sikker på, at hvis du kan holde facaden, vil det i længden være det bedste for dig.

Skulle ovenstående være helt umuligt for dig, vil mit sidste råd til dig være, at du kan snakke med din skolelærer om det! Han/hun kan så hjælpe dig med at få det stoppet! Det at skulle fortælle din lærer om dit problem indebærer jo desværre nok også, at du bliver nødt til at sætte din lærer ind i hele situationen, og vil du gerne det? Det er jo også en overvejelse, som du må gøre dig inden. Under alle omstændigheder: Hvis du vælger dette råd, er jeg sikker på, at din lærer gerne vil hjælpe dig med dit problem, og I kan så i fællesskab finde en måde at få løst problemet på, som du har det godt med!

Jeg håber, at det er hjælp nok for dig - ellers vil jeg meget gerne høre fra dig!

Vi har jo efterhånden skrevet sammen et stykke tid, og det er mit indtryk af dig, at du er en pige med mange ressourcer og en ufattelig stor vilje til at kæmpe for tingene. Dette skal du have ros for. Flot, at du har så meget fighter i dig!

Jeg vil blive glad for fortsat at høre fra dig, hvis du har lyst!

Held og lykke!

Knus og 1000 tanker fra Maia

Kommentarer:

Man boller heller ikke, når man er 13 år gammel, så jeg kan forstå dem.

KnuZzZ fra Fun Boy...!!!
Af Fun Boy 13 år
03. December 2004

> Skriv kommentar