STORT PROBLEM

af Panda, 11 år 9 år i pleje - publiceret den 19. Apr 2007
Hej.

Jeg har jo haft problemer. Min lærer har sagt, at hvis jeg havde det så skidt, skulle jeg måske flytte skole. Er det en god idé?

Jeg tænker også på at begå selvmord.

Redaktøren svarer:

Hej Panda.

Det er svært for mig helt at sige, men hvis din lærer siger det, kan det godt være, at han/hun har ret. Jeg ved jo ikke helt, hvad baggrunden for han/hendes udtalelse er. Generelt set tænker jeg, at det næsten altid med sikkerhed er svært at sige, om noget bare er super godt. Det er jo altid svært helt at vide, men det virker til, at du har det skidt,så måske er det en god idé.

Det kan være, at din nye skole kan nogle ting, som din gamle skole ikke kan, og det kan jo betyde, at du vil få det bedre på nogle centrale områder. Dog tror jeg også, at det er vigtigt, at der bliver kigget på andre ting end lige din skole - altså på andre centrale områder i dit liv.

Det, at du overvejer selvmord, er jo alvorligt, og det er min overbevisning, at det handler om meget mere end kun skolen.

Jeg synes, du skal søge hjælp hos nogle voksne, du er trygge ved.

Som minimum vil jeg råde dig til at kontakte livslinien, som er specialiseret i unge som dig selv, der går rundt med tanker om selvmord.

Tlf: 70 20 12 01. Ã…ben alle hverdage fra 11-23. Eller besøg deres hjemmeside: www.livslinien.dk, hvor du kan skrive til deres egen brevkasse.

Held og lykke med det.

Knus fra Maia

Kommentarer:

Det er en god idé at flytte skole, hvis du har det skidt.

Men gør mig en tjeneste: BEGÃ… ALDRIG ET MORD - HVERKEN PÃ… DIG SELV ELLER ANDRE! Det er der ingen, som har fortjent.

MVH. Lizette
Af Lizette 14 år 6 år i pleje
24. April 2007

> Skriv kommentar