Svært med sin mor

af Alexia, 16 år 14 år i pleje - publiceret den 03. Feb 2012
Hej

Jeg har det rimelig svært med min mor, fordi hun er psykisk syg.

Mit spørgsmål: Er der nogen krav om, hvor mange gange man skal se sin mor i løbet af et år, når man er 16 (bliver 17 i år)?

For det er rimelig hårdt og påvirker mig rimelig meget, når det er, at jeg skal hjem til hende.

Håber virkelig, I kan hjælpe.

Redaktøren svarer:

Hej Alexia

Jeg kan godt forstå, at det påvirker dig meget at skulle besøge din mor! Min mor er også psykisk syg og bor i dag på et plejehjem. Jeg er 27 år nu, og jeg synes stadig, det er rigtig svært og rigtig hårdt at besøge hende, og jeg er tit i dårligt humør flere dage efter, jeg har været der.

Der er ikke nogen, der kan bestemme, hvor mange gange du skal besøge hende - det bestemmer du 100% selv. Men din familie og måske socialrådgiver har sikkert en mening om, hvor tit de synes, du skal besøge din mor. Jeg synes, du skal prøve at tale med nogen om, hvor svært det er for dig, og hvilke tanker du går med, og se om der ikke kan findes en samværsplan, der fungerer bedre for dig.

Der findes også nogle forskellige foreninger, blandt andet Børn af psykisk syge forældre, www.barn-i-fokus.dk

Der kan du måske finde noget information, du kan bruge, eller starte i en gruppe med andre unge i samme situation som dig. Det kan være rigtig godt at tale med andre, der måske har de samme tanker og følelser som dig.

Jeg synes, du skal blive ved med at se din mor engang imellem - måske bare en time ad gangen i stedet for en hel dag. Selvom det kan være svært, er hun jo stadig din mor.

Jeg håber, du finder en måde, hvor det bliver nemmere for dig.

Mange hilsner Camilla

Kommentarer:

Hej Alexia

Her er lige en lille tilføjelse til svaret fra Camilla.

Det er ikke helt rigtigt, at du selv kan bestemme, hvor tit du skal se din mor. Hvis du klikker dig ind under Medbestemmelse & Rettigheder og vælger spørgsmålet 'SKAL man se sine egne forældre, hvis man ikke har lyst?', kan du bl.a. læse, at det er dem på kommunen, der beslutter, hvor meget du skal ses med din mor. Men de skal lytte til dine ønsker, så det gælder selvfølgelig om, at du får sagt, hvordan du har det med at besøge din mor.

Jeg håber, I sammen finder en god løsning for dig.

De bedste hilsener
Stinne (Børnetinget)
Af Stinne
29. February 2012

> Skriv kommentar